REKO

Kymenlaakson REKO toivotti lomailijan tervetulleeksi

kymenlaaksonreko10
Kaikenlaisten rakennusprojektien keskellä ehdimme kesällä onneksi hiukan lomaillakin. Lomamme vietimme pitkälti Mikkelin suunnalla, mutta myös Kouvolassa isovanhempia tervehtimässä. Ja mikäpä loma se olisi, jos emme olisi käyneet tutustumassa myös paikalliseen REKO-toimintaan.

Kymenlaakson REKOon olin jo jokin aika sitten liittynyt, sillä tarkoitus oli päästä käymään siellä jonkin  mummolareissun yhteydessä. Elokuun alkupuolella sellainen mahdollisuus vihdoin tarjoutui.

Kymenlaakson REKO toivotti lomailijan tervetulleeksi
REKO-jaon alkamista odotellessa oli mukava päästä leikkimään Ukin kanssa.

Kymenlaakson REKO järjestää jakoja kolmella eri paikkakunnalla aina parillisilla viikoilla. Tiistaisin on jako Kouvolassa, ja keskiviikkoisin Kotkassa sekä Haminassa.  Ketju on suunniteltu hyvin toimivaksi ja kattaa mukavasti Kymenlaaksoa. 

Tällä kertaa Kouvolan jaossa oli mukana niin itselleni uusia kuin tuttujakin tuottajia. Ihan alkuun silmiini osui  korialainen Puotimaalla, jonka valikoimista löytyi  jo hetken kaipailemiani luomupellavansiemeniä sekä luomukaurajauhoja. Toinen, mikä pisti silmääni oli saverolainen Saarelan tilan  ja heidän luomumustaherukkansa. Ja pian tämän jälkeen huomasin tutut Hultgårdin luomukananmunat.

kymenlaaksonreko03

kymenlaaksonreko08

Miten ihmeessä saisin kaikkia näitä herkkuja kuljetetuksi kotiin saakka!

No, ihan helppoa se ei ollutkaan. Kuivatuotteet toki kulkevat helposti, mutta Saarelan tilan luomumustaviinimarjat piti suosiolla jättää ostamatta, sillä tuumin, että kun ne ensin pari päivää majailisivat anopin kellarissa ja matkaisivat sitten paahtavassa autossa pääkaupunkiseudulle, olisi minulla laatikoissa napakoiden marjojen sijasta lähinnä sosetta. Sinne siis jäivät ihanan tuoksuvaiset marjat, mutta samaisella tilalla kasvatetut kesäkurpitsat  sen sijaan kestivät kuljetuksen hyvin ja olivat mainion makuisiakin!

kymenlaaksonreko06
Saarelan tilan luomumustaherukoita

kymenlaaksonreko12

Tunnelma Kouvolan jaossa oli leppoisa ja toi mieleeni ensimmäisen REKO-kokemukseni reilu vuosi takaperin.  Vaikka olinkin nyt paikalla ensimmäistä kertaa – ja vieläpä lomailevana ulkopaikkakuntalaisena –  sain kokea sydämellisen tunnelman, josta jäi lämmin muisto.

Myös appivanhempani tulivat mukaamme ja kokivat näin elämänsä ensimmäisen REKO-jaon ja tulivat siinä samalla tutustuneeksi uudenlaiseen tapaan ostaa ruokaa.

kymenlaaksonreko01

Ruokakorimme täyttyi hyvää vauhtia kulkiessamme hakemassa ennalta tilattuja tuotteitamme ja päätyipä koriimme heräteostoksena hiukan ei-syötävääkin, kun Mäkelän Tilajuustolan koristekurkut ihastuttivat lapsiamme siinä määrin, että jokainen halusi hankkia kotiin viemiseksi oman suloisen karvaisen koristekurkkunsa ja niitä siliteltiin kuin lemmikkiä pitkin matkaa ja vielä sen jälkeenkin. Aistiyliherkät lapset olivat aivan innoissaan.

kymenlaaksonreko04

Kouvolan jaossa oli hankkimiemme tuotteiden lisäksi tarjolla mm. Myllylän tilan hunajaa, Pihlajasaaren lammastilan lammasta, Luoman Mansikan kylmäpuristettua mehua, Puurin Kanalan Vapaan kanan munia sekä ryhmän ylläpitäjänäkin toimivan Maatila Peltokukan naudanlihaa ja -jalosteita.

kymenlaaksonreko11

kymenlaaksonreko07
Maatila Peltokukan autoa koristivat kuvat tilan eläimistä.

kymenlaaksonreko02

Kymenlaakson REKOon kuuluu useita tuottajia ja sieltä voi jo helposti  hankkia ison osan ruokakaappinsa sisällöstä. Valikoimaa nimittäin  riittää vähän vaativammallekin ruokaharrastajalle. On leipiä ja leivonnaisia,  marjoja, mehuja ja hilloja, erilaisia lihoja, vihanneksia, perunoita, marmeladia, sinappia, strutsinlihaa sekä lukemattomia muita herkullisia tuotteita. Eipä sitä enää paljon muuta kaipaakaan. Herkulliset  lähiruokaostokset kruunaa vielä aurinkoisen välitön tunnelma, joka tekee kokemuksesta enemmän kuin täydellisen.

kymenlaaksonreko16

Voi olla, että meidän täytyy saada aikaiseksi uusi reissu Kymenlaakson REKOn jakoon, jotta pääsisimme osallisiksi niistäkin herkuista, jotka viimeksi jäivät kokeilematta.

Kotiinlähdön aikaan kesälomamatkatavaroita pursuva automme oli melkein ratketa liitoksistaan ahtaessamme lukuisia ostoksiamme tyynyjen, lelujen ja kirjojen joukkoon.

kymenlaaksonreko15

Ei siis ehkä ihan fiksuin idea ostaa kennoa helposti särkyviä kananmunia keikkumaan tavarapinon päälle. Mutta minkäs teet, jos kyseiset kananmunat ovat niin hyviä, että niitä nyt vain on pakko tuoda kotiin vähän kauempaakin! Onneksi jokainen noista herkkupaloista säilyi särkymättä koko matkan, vaikka välillä tuntuikin, että takakontissa oli jännitysnäytelmä meneillään.

Lämmin kiitos Kymenlaakson REKOlle unohtumattomasta REKO-kokemuksesta, jollaisesta ei lomalainen osannut edes uneksia.

kymenlaaksonreko17
Tavaralastin päällä keikkuva kananmunakenno. 🙂

Kuvat: © Luomulaakson Maria


free web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.