Arki,  Erityislapsi,  Kuvakortit,  Lapset

Kuvakorttisatoa

Kuvakortit alkavat pikku hiljaa olla valmiina. Tosin koko ajan huomaan, että yksi puuttuu vielä. Aina ei osaa ennakoida, millaisia kuvia tulee milloinkin tarvinneeksi. Joulun kynnyksellä kotiutunut laminointikone on ollut yliveto enkä halua palata aikaan, jolloin rakentelin kortteja pahvin ja kontaktimuovin avulla. Kyllä kunnon välineet ovat aika mahtava juttu!

Saimme jouluna lahjaksi puisen laatikon, joka sisälsi erilaisia herkkuja. Herkut ovat laatikosta jo kadonneet ja jäljelle jäivät pehmukkeet, joiden päälle sujautimme kuvakorttivarastomme. Nyt se on vähän kuin aarrearkku!

Kuvakorttisatoa

Kuvakorttien uudelleen käyttöönotto ei sujunut ihan niin jouhevasti kuin olisi kuvitellut, mutta pikku hiljaa alkaa muistiin palautua, miten niiden kanssa toimittiin ja lapsillekin alkaa systeemi käydä uudelleen tutuksi.

Tällä kertaa emme tosin laittaneet värikoodeja päiville, niin kuin olimme aiemmin tehneet vaan kiinnitimme kortit ihan vain seinään ja siitä sitten järjestyksessä käymme niitä päivän mittaan läpi ja poistamme ne, jotka ovat jo käyneet tarpeettomiksi sen päivän osalta.

Kortteja on tätä nykyä niin paljonkin, että saisipa olla aikamoisen pitkä värillinen pahvi jokaista päivää varten, jotta kaikki siihen mahtuisi. Tämä nykyinen on hyvä ja toimiva ratkaisu ja uusi päivä ladotaan paikoilleen aina illalla seuraavaa aamua varten.

Isoimpana erona taaperoikään verrattuna lienee se, että tällä kertaa korttien olisi tarkoitus tukea isompien omatoimisuutta eikä vain selkiyttää päivän kulkua. Pienimmäiselle ne puolestaan ovat  lähinnä juur päivän selkiyttämiseksi.

Tällaisista kuvakorteista hyötyvät kaikki lapset, eivät vain erityistarpeiset. Omat kuvakortit voi helposti tehdä Papunetin kuvatyökalulla ja helpottaa siten oman puhumaan opettelevan taaperonsa taivalta. Ja päiväjärjestyksestä sekä sen kuvilla esittämisestä on iloa ja hyötyä isommillekin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!


shopify site analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

  • Maria/Luomulaakso

   Korttisarjat pelastavat arkea aika monessa taloudessa. 🙂

   Papunetti on kyllä todella kattava sivusto ja sen tarjoamia materiaaleja voi käyttää hurjan moneen tarkoitukseen. Selkosivut toimivat varmasti mainiosti myös maahanmuuttajilla.

   Aurinkoista päivää! 🙂

 • Teresa Sjönberg

  Moikka! Me vasta juttelimme noista korteista ystäväni kanssa. Ajattelimme että ne selkiyttäisivät arkea myös miehien kanssa. Esimerkkinä, että hyllyihin liimattaisivat kortit osoittamaan mitä hyllylle kuuluu.

  Meilläkin harjoitellaan nyt taaperon kanssa puhumista ja huomannut miten nopeasti pieni oppii kirjan kuvista kaikenlaista ja matkimalla perässä. Toivottavasti korttijuttu lähtee nyt mukavasti käyntiin, kun hienot kortit ovat valmiina.

 • Maria/Luomulaakso

  Ehkäpä ne kuvakortit tosian toimisivat miehilläkin. 😀 Ja kirjoittavathan jotkut aikuiset koreihin ja hyllyihin, mitä millekin paikalle kuuluu. Hyvin sen tekee kuvillakin. 🙂

  Kirjojen lukeminen yhdessä lapsen kanssa on valtavan hauskaa ja on ihana nähdä oivallukset lapsen oppiessa uutta ja ihanan paljon matkan varrela on niitä hassuja ja suloisiakin juttuja. 🙂

 • TaRa

  Olisi pitänyt aikanaan käyttää omillakin lapsilla. Olisi mennyt viestit ja sanomiset paremmin perille. Ei siitä varmaan haittaa ole, vaikka murkuille vieläkin käyttäisi. Mikään ole liian myöhäistä. Hyvä,että käytätt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.