Ajatuksia,  Yhteiset asiat

Kuva, joka hiljensi maailman

Varmaan jokainen on jo nähnyt Turkin rannikolle huuhtoutuneen pikkupojan kuvan. Tuo pieni poika oli suunnilleen samanikäinen kuin meidän nuorimmaisemme. Pieni, herkkä ja hauras.

Olen vältetellyt kyseistä uutista tai lähinnä sen kuvia viimeiseen asti. Tähän iltaan mennessä olin onnistunut niin hyvin, että ainoastaan sen sumennetun kuvan olin nähnyt ja sekin tuntui jo kammottavalta. Illan mittaan olen kuitenkin nähnyt tuon sumentamattoman kuvan lukuisia kertoja.

Lehtien verkkosivuilla varoitetaan rankasta materiaalista ja kerrotaan, että materiaali ei sovi herkille. Sosiaalinen media sen sijaan vyöryttää tuota kuvaa silmille ilman varoitusta. Nyt se on palanut verkkokalvoilleni lähtemättömästi.

Ymmärrän toki, että kuva on tärkeä. Ymmärrän, että se herättää ihmisiä tajuamaan tilanteen vakavuuden. Ymmärrän, että kuva saa hitaimmatkin toimimaan. Ymmärrän, että kuva on tärkeä.

Silti en halua sitä nähdä. Kuva saa aikaan valtavan pahana olon aallon. Se saa vatsani kääntymään ympäri ja kyyneleet silmiini.

Näen edessäni oman melkein kolmivuotiaan pikkuiseni. Sen, joka vietiin lastenosastolle melkein heti syntymän jälkeen. En pysty katsomaan tuota pienen pojan kuvaa ajattelematta, että se voisi olla oma lapseni. En pysty katsomaan tuota kuvaa ajattelematta, kuinka epätoivoiselta ja kerta kaikkisen kammottavalta  pojan kuolema tuntuu niistä, jotka hänet tunsivat ja häntä rakastivat.

Tuon pienen pojan kuolema ei pysäyttänyt vain hänen läheistensä elämää. Se pysäytti koko maailman.


shopify traffic statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.