Arki

Kuumeisia korvia ja myttyyn menneitä suunnitelmia

Niin siinä sitten kävi, että lauantain ja perjantain välisenä yönä pieninkin sairastui. Aiemmin viikolla oli jo yksi vanhemmista lapsista viettänyt kaksi päivää kotona yskien ja yöt sujuivat jotenkuten avaavan lääkkeen voimin. Ja myöhään perjantai-iltana oli viimeinenkin lapsista alkanut valittaa kurkkuaan.

Nyt ovat sitten kaikki lapset kipeänä ja pienimmäisen kanssa kävimme lauantaina heti aamusella päivystyksessä, kun poika oli hehkuva kuin saunan kiuas ja pelkkä korvakuumemittarin esiin ottaminen sai pojan juoksemaan kauhuissaan tuolin taakse ja laittamaan kädet korvilleen. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, jos veikkaa, että pojalla olivat korvat aikamoisen kipeät. Ihan niin kipeät, että en saanut edes yöllä mitattua kuumetta kunnolla, vaikka poika nukkui. Särkylääkkeestä ja unesta huolimatta kipu tuntui niin kovana, että poika huitoi kuumemittaria korvaltaan ja laski  sitten kätensä korvansa päälle varmistaakseen, etten enää yritä mittarilla sitä sörkkiä. Eipä siinä paljon kuumetta sitten mittailtu.

Pienimmäiselle ei maistu tällä hetkellä oikein mikään muu kuin äidinmaito ja rinnalla hän viihtyykin nyt pitkään ja hartaasti. Hyvä, että se edes kelpaa, sillä painoseurannassa käymme taas loppukuusta eikä painossa mitään suuria parannuksia tunnu tapahtuneen noin ainakaan silmämääräisesti arvioimalla.

Kuumeisia korvia ja myttyyn menneitä suunnitelmia

Viikonloppuna meidän oli alun perin pitänyt suunnata katselemaan Helsinki Design Weekin ilmaista lastentapahtumaa, jossa olisivat meidän pikkuiset Lego-fanit päässeet rakentelemaan ties mitä, mutta emmehän me sinne sitten päässeet.  Jopa lapset itse olivat sitä mieltä, etteivät jaksa lähteä ja silloin ollaan kyllä jo tosi kipeitä

Omakin olo alkaa olla jo aika vetämätön. Korvia ja niskaa särkee ja päähän tuntuu muuttaneet jonkin sortin poukkoileva pörriäisparvi. Nyt kun vain ei menisi niin pahasti keuhkoihin, että joutuu taas pahenevan astman kanssa päivystykseen. Se on aina kurja tilanne.

Tuntuu siltä, että lähipiirissä jylläävät nyt kaiken maailman nuhat ja kuumeet. Toivottavasti lapset paranevat pian ja päästään taas normaalin järjestykseen ja nukkumaankin edes himpun verran enemmän. Korviaan valittava taapero, kun ei ole se maailman paras nukkuja.

Pysykäähän terveenä ja pikaisia paranemisia kaikille nuhanenille. ❤


hits counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


8 Comments

 • marketta

  Voi että! Kyllähän se harmittaa, kun ollaan kipeitä eikä pääse kivoihin, suunniteltuihin tapahtumiin. Mutta silloin kun ollaan kipeitä, ei tehdä muuta kuin levätään.
  Ite olin koko viime syksyn ja kevään flunssassa. Alkoi jo hermo menemään. Voimat ja yleiskunto menivät ihan tyystin. Nyt on ollut kolme kuukautta ilman flunssaa. Vähän olen jännännyt saanko taudin taas, kun Beiben sisko poikkes mukuloineen ja olivat flunssaisia.

  • Maria/Luomulaakso

   Tosi on. Paljon emme edes pääse missään käymään ja erityisesti siksi onkin kurjaa, kun suunnitelmat menee myttyyn. Nyt ei kuitenkaan muu auta kuin lepäillä ja parantua.

   Meidän taloudessamme on sovittu, että vieraat eivtä tule sairaana kylään. Äitini sairastaa useampaa pitkäaiskaissairauttaa jä hänelle jo pelkkä flunssa voi olla todella rankka ja toipuminen hidasta. Siksi näin. Onneksi ihmiset yleensä ymmärtävät tämän ja vierailut sovitaan sitten toiseen ajankohtaan.

   Toivottavasti säästyt taudeilta. Teillä riittää touhuakin niin paljon, että viikon ärhäkkä flunssa pistää asiat varmaan aika sekaisin.

 • Heli

  Voi teidän sairastelijoita. Meilläkin kuopus on käynyt jo läpi syksyn ekan flunssan ja kuumeen. Huomasin, että itsellekin se meinasi tulla, mutta tällä kertaa säästyin.

  Pikaista paranemista!

 • Johanna

  Toivottavasti paranette pian! Harmi, että jäi kiva tilaisuus käymättä. Ja toivottavasti sun astma ei pahene. Itse sairastin koko viime kevään, joten on vielä tuoreessa muistissa se astmayskäkin. Jaksamista <3

  • Maria/Luomulaakso

   Kiitos, Johanna. <3 Tosi paljon harmittaa, ettei päästy tuonne Legoja katselemaan. Ehkä tilaisuuksia tulee vielä uusiakin.

   Oi, astmainen yskä on tosi kurja. 🙁 Mun astma tuntuu toistaiseksi olevan ihmisiksi eikä keuhkoissa ole ainakaan toistaiseksi sitä ennakoivaa painontunnetta. Ehkä selviän säihkähdyksellä tällä kertaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.