Puutarha

Pönttövaras

Tänä keväänä ripustetut linnunpöntöt ovat saaneet pihalla aikaan aikamoisen määrään siivekäsliikennettä.

Ensimmäisenä ripustettu pönttö sai  samana päivänä kiinnostuneen asukkaan ja seuraavana päivänä näytti jo siltä, että sinipäinen siivekäs oli asettunut taloksi. Parin viikon päästä tuosta lenneltiin jo pöntön suuaukolle ruoka nokassa ja ruokittiin kumppania, joka tuntui viihtyvän pöntössä koko ajan. Tätä oli varsin mukava seurata, etenkin kun pidän sinitiaisista aivan erityisen paljon.

Pönttövaras

Tätä iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Näin on käynyt jo lukemattomina edellisinäkin kesinä, mutta silti se jaksaa joka kerta harmittaa ihan yhtä paljon.

Sieppokoiras saapui paikalle eikä mennyt montaa hetkeä, kun sinitiaiset oli ajtetu pois ja pönttö vallattu.

Nyt siellä on aloittanut pesinnän sieppopariskunta niin kuin niin monena keväänä ennen tätäkin. No, ei niissä siepoissakaan mitään vikaa ole ja niidenkin poikasten lentotunteja on hauska seurata. Silti tulee  ikävä suloisen palluraisia sinitiaisia. Toivottavasti nekin löysivät vielä jostain itselleen uuden pesän.


shopify site analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.