Tapahtuma

Kevätmessut Helsingin Messukeskuksessa 2016

 

messut2016_33jpg

Tänään lähdimme aamusella kohti Helsingin Messukuskuksen Kevätmessuja. Onnekseni kameraongelmatkin ehtivät edellisenä päivänä lopullisesti ratketa ja sain otettua ison kasan valokuvia!

messut2016_30

The Ginger People ihastutti raikkaalla inkiväärin maullaan ja ostoskassiin päätyikin oiva otos heidän luomuisia tuotteitaan. Ensi maistamalla inkiväärisiirappi nousi ehdottomaksi ykköseksi ja luulenpa, että pullollinen tyhjenee alta aikayksikön. Toki inkivärin ystävän kannattaa tutustua myös muihin heidän tuotteisiinsa!

messut2016_19

Arctic Choc oli toki jo entuudestaan tuttu, mutta jälleen oli myyntitiskillä uusia ihanuuksia ja mukaan lähti erilaisia luomusuklaita lasten ja vähän isompienkin iloksi. Näihinkin kannattaa aivan ehdottomasti tutustua, jos eivät vielä tuttuja ole. Heidän verkkokaupastaan saa helposti tilattua tuotteita kauemmaksikin.

messut2016_09messut2016_10messut2016_08

Silmusalaatin tuotteet maistelimme läpi ja täytyy sanoa, että nämä versot hakkaavat toiset vastaavat mennen tullen. Kiinnostavia uutuuksiakin heiltä löytyi idätyksen ja versotuksen saralta. Uusi verkkokauppa Groddis nimittäin mahdollistaa ihan uudella tavalla itujen ja versojen kasvatuksen kotona.

Itse ainakin innostuin uusista tuotteista sekä ihanasta keraamisesta versotusastiasta, jonka muotoilu hivelee silmää. Käytännöllisyyskin oli otettu huomioon. Näistä tulen kirjoittamaan vielä lisää myöhemmin.

messut2016_11

messut2016_13

Eikä unohdeta myöskään käteviä ja todella helppoja Groddiksen idätyspusseja! Nämäkin ovat ihan uusi tuote ja varsin mielenkiintoinen tuttavuus. Ehkäpä ne innostavat ensikertalaisetkin idättämään! Makuja on kolme: Rapsi, Herne ja Linssi.

messut2016_12

Tänään minä muuten taisin maistaa maailman parasta jäätelöä. Vuonoksen Jäätelön gmo-vapaa maatalon jäätelö on valehtelematta ja tippaakaan liioittelematta parasta koskaan maistamaani jäätelöä. Jos koskaan tarjotuu tilaisuus näitä maistaa niin suosittelen lämpimästi.

messut2016_28

Rainingon Luomutilan kvinoapuuro oli tänäkin vuonna herkullista ja ostoskassiin sujahti jälleen ruokakaapintäydennystä. 🙂

messut2016_03messut2016_36jpg

Aina ihana Riihipuoti löytyi messuilta myös. Heidän pisteellään tuntuu aina siltä kuin kotiin tulisi. 🙂 Riihipuodin  maailman ihanin luomuohrahiutale on ehdottomasti se meidän perhen suosikki ja olimmekin ikionnellsia, kun lähikauppamme alkoi sitä valikoimissaan pitää! Tosin voi olla, että vastustamaton messutarjous saa meidät muutaman pussin tuota herkkua vielä huomenna kotiin kantamaan. 🙂 Tänään ei kasseihin enää mahtunut!

messut2016_02

messut2016_37jpg

Jukolan juusto oli minulle enimmäkseen tuttu vain blogeista, Instagrammista ja Twitteristä. Moni on sen mahtavuutta hehkuttanut, mutta vasta nyt pääsin tutustumaan heidän gmo-vapaisiin juustoihinsa. Ja kyllä ne olivat hyviä – ihan kaikki.

messut2016_06

messut2016_05

Pöytälaisen Myssyfarmin tuotteet olivat hienosti edustetuina. Tarjolla oli herkullisia luomutuoteita: hernerouhetta, hernejauhoa sekä kokonaisia  herneitä. Ja tottakai luomurypsiöljyä, joka muuten oli vuoden 2015 luomutuote.

Ei pidä myöskään unohtaa Myssyfarmin ihania myssyjä sekä muita myssymummojen kutomia villaisia tuotteita, joista on melkein mahdotonta pitää sormiaan erossa. Mahtavia tuotteita kaikki!

messut2016_34jpg

messut2016_35jpg

Kalatuotteita löytyi useammasta eri kojusta. Tässä niistä yksi.

messut2016_04

Messuilla törmäsi kukkasiin betoninkin keskellä. 🙂

messut2016_16

messut2016_18

Yllä oleva linnun pesä taitaa löytyä jokaisesta puutarhaa sivuavasta blogista. Nyt se löytyy täältäkin.  😀

messut2016_19

messut2016_20

messut2016_21

Kauniiden asioiden keskellä piti muistaa elämän harmaammat puolet ja niinpä jätevesiasetuksen kummitellessa takaraivossa tutustuimme kotimaisen Vestellin harmaavesipuhdistajaan.

messut2016_15

ja kurkkasimme sen sisäänkin. 🙂 Jossain vaiheessa meilläkin pitää alkaa jätevesiratkaisuja tosissaan pohtia.

messut2016_14

Jätevesien jälkeen palasimme takaisin puutarhapuolelle ja ostimme kasan myyriä karkottavia sipuleita ja toivomme, että ne auttaisivat ja lopettaisivat pihallamme yhdeltä alueelta hirvittävät kaivannot ja multamöykyt.

messut2016_27

Ja lopuksi vielä muutama kauniinvärinen tulppaani postausta sulostuttamaan.

messut2016_26
Messut ovat auki vielä huomenna, joten kannattaa kipittää paikalle maistelemaan herkullisia tuotteita, ostamaan siemeniä puutarhaan tai vain haistelemaan puutarhan uusia tuulia ja nauttimaan mukavasta tunnelmasta.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

 • Kati

  No ei sitten nähty. En tule enää huomenna. Pyhitän sen haravoinnille 😀 Mä olin messuilla puoltoista päivää enkä silti ehtinyt nähdä kaikkea, kun siellä oli niin hirveästi tuttuja, että koko ajan jäin suustani kiinni. Onneksi näitä tapahtumia tulee. Kyllä me vielä jossain päästään moikkaamaan 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Toivottavasti nähdään vielä jossain vaiheessa. 🙂 Niin harmitti, kun en nähnyt viimeistä viestiäsi puhelinepisodin vuoksi. Kävin aikaisemmin Lempisaunalla, mutta en huomannut mitään, mikä olisi viitannut tulevaan läsnäoloon niin näin siinä sitten kävi. 🙁 Saattoi siellä kyllä olla kyltti tai jotain jossain, mutta kun väkeä on niin paljon niin varmaksi en uskalla mennä sanomaan. No, ensi vuodeksi teette uuden kirjan ja sitten promoat sitä silloin. 😀 Sitten ainakin moikataan! )

  • Maria/Luomulaakso

   Minä taisin viettää aika tasan puolet ja puolet ruuassa ja puutarhassa. Tosin puutarhasta taisi jäädä osa katsomatta, vaikka yrittimme edetä järjestelmällisesti. Aina näki kuitenkin jotain, joka herätti mielenkiinnon ja niinpä kävelyreitti oli aika mutkikas! No, jos tänään olisi järjestelmällisempi. 😀 Ja ehtisi nähdä loputkin messuista! 😀

 • marketta

  Kaikki ”tutut” ovat näköjään olleet Messarissa viikonloppuna. Parina vuonna minäkin olen ollut, mutta kun ei millään jaksais ajaa paria saataa kilsaa. No, ens viikonloppuna on Tampereella Pirkkahallissa Supermessut. Sinne mennään Beiben kaa. Mutten kauheasti odota niiltä mitään.

  • Maria/Luomulaakso

   Pari sataa kilsaa on kyllä paljon messujen takia. Ei ehkä ihan heti viitsi sellaista matkaa ajaa. Tampereen Supermessuille tulemme muuten mekin. Saimme sinne liput ja eka kertaa messuillaan siis sillä suunnalla. 🙂 Vielä en tiedä minä päivänä pääsemme liikkeelle, mutta, kun viikon mittaan asiat järjestyvät ja mieheni taas kotiutuuu työmatkalta niin päästään suunnittelemaan aikatauluja loppu viikolle. 🙂 Kukapa tietää, ehkä ollaan samaan aikaan paikalla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.