Tapahtuma

Kansainväliset markkinat

Veljeni piristi arkeani viemällä minut Kansainvälisille Suurmarkkinoille ja sain vielä käyttörahaakin käteeni sekä ruokaa masuuni – ja kyllä siellä herkkuja riittikin! Muutamia luomutuotteitakin onnistuin siellä bongaamaan, mutta enemmänkin niitä olisi saanut olla. Jäätelö, ruis ja lihatuotteet olivat kuitenkin ne luomuiset jutut markkinoilla tänä vuonna – ehkäpä ensi vuonna joukossa olisi muutama muukin! Kansainväliset markkinat olivat pullollaan kaikkea ihanaa!

Tässäpä aimo annos kuvia markkinoilta!

Tämä koju oli harvinaisen tuttu näky. Mieheni asui opiskeluaikoinaan Joensuussa ja sieltä me ensimmäiset Viipurin rinkelimmekin ostimme!
Erilaisia puustatehtyjä tuotteita oli paljon myynnissä: Tuoleista voiveitsiin ja ja lasten hyrriin.
Montaa erilaista sorttia saksalaisia makkaroita löytyi markkinoilta. Oli Bratwurstia ja Frankfurteria kaikilla herkuilla.
Erilaisia strudeleita.
Prezetlit olivat varsin hauska tuttavuus. En ollut niitä ennen päässyt maistamaan – siis ainakaan sellaisia ihan oikeita. Hyviä olivat ja hauska oli seurata kuinka niitä tehtiin. Ehkäpä pari jippoa päätyi omaankin muistiin!
Markkina-alue oli täynnä ampiaisia. Niitä oli eirtyisen paljon baklava-kojulla sekä englantilaisissa  hilloissa ja marmelaedissa sekä italialaisssa kekseissä. Mutta yhtään ainoaa ampiaista ei ollut The British Fudge Companyn tuotteissa! Liekö jotain tekemistä raaka-aineilla.
Hollantilaisia juustoja ja makaroita oli paljon. Myös ainakin ranskalaisia ja espanjalaisia makkaroita oli myös sekä italialaisia juustoja.
Yksi markkinoiden harvoista luomutuotteista! Ruislandian täysjyvä herkut.
Näitä ei tällä kertaa maistettu – ensi kerralla ehkä sitten.
Italialaisia juttuja oli yllättävn paljon. Oli Venetsialaisia naamioita, pikkuleipiä, suklaata ja pizzaa. Pizza – niin tavalliselta kuin se kuulostaakin – maistui aivan taivaalliselta! Kaikesta tästä tuli lämpimästi mieleeni  yhtenä lukiovuonna äitini kanssa tehty Italian matka. Tukikohtamme oli Garda-järven rannalla ja paljon tuli pyörittyä niin Venetsiassa kuin Veronassakin. Paljon jäi silti vielä näkemättä.

 Caminito-jäätelöistä löytyi luomuakin!
Hauskoja puuleluja.
Asante koru oli yksi mielenkiintoisimmista kojuista. Asante koru työllistää neljä naisten työpajaa Keniassa.  Niissä työskentelee noin 30 naista ja heille maksetaan työstä reilu korvaus. Näin autetaan sekä naisia, että heidän perheitään. Näiden perheiden lapsilla on mahdollisuus koulunkäyntiin.
Matkaevääksi lähti muutama baklava, turbaani ja muuta muukin sekä ranskalaisen leipomon herkkuja.web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.