Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Kosmetiikka/Hygienia

100% kompostoituvat Bio Vuokkoset-siteet

vuokkoset biohajoava sideSiitä on jo aikaa kun edellisen kerran kirjoitin kuukautissuojista. Taisi olla ihan blogin alkuaikoja, jos en väärin muista.

Itse olen paatunut kestositeiden käyttäjä. Tiedän monen vannovan kuukupin nimeen, mutta itse en ole siihen vain osannut ihastua. Jotenkin koen kestositeet helpommiksi käyttää. Saattaa tietenkin olla, että kuukupin kokeileminen saisi minutkin toisiin aatoksiin. Ehkä vika onkin siinä, että en ole vain tullut kokeilleeksi tätä vaihtoehtoa.

Synnytyksen jälkeen  jatkuva imetys piti vuodon onnellisesti poissa hyvin pitkään, mutta lopulta pääsin taas tuohon sidekierteeseen kiinni. Ongelmaksi muodostuivat verenohennuslääkkeet, jotka tekivät vuodosta kovin juoksevaa ja voisin vannoa, että entistäkin runsaamman. Juuri veren olemattoman paksuuden vuoksi minun oli pakko hylätä kestositeet joksikin aikaa ja suunnata kulkuni kaupan terveyssidehyllykölle, joka oli muuttunut aika tavalla sitten viime kerrasta. Toki siellä edelleen pyöri samoja merkkejä, mutta uusiakin juttuja oli tullut.

Biohajoavat Vuokkoset pääsivät testaukseen heti ensimmäisellä kerralla. Ne voi laittaa kompostiin kääreineen päivineen – aika hieno juttu. Niiden imukyky oli hyvä ja muutenkin side oli varsin toimiva. Jos en käyttäisi kestositeitä käyttäisin varmastikin näitä.

Tuotevalikoimasta löytyy biohajoava pikkuhousunsuoja sekä kahta erilaista kuukautissidettä.

Kestositeet ovat sekä ekologisia ja edullisia verrattuna kertakäyttösiteisiin. Silti kaapissa on mukava olla pahanpäivän varalla paketti kertakäyttöisiä siteitä – minulla tuo paketti on ehdottomasti Vuokkosten kompostoituva versio.


shopify analytics ecommerceSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.