Haasteet / Listat

#husband-haaste

#husband-haaste on kiertänyt blogeissa ja rantautui vihdoin meillekin. Hetki meni  ennen kuin ehdittiin molemmat istua yhtä aikaa alas ja tehdä tämä loppuun, Monesti kyllä aloitimme, mutta aina tuli jotain väliin ja moni kysymys jäi ilman vastausta.  Mieheni vastaili ensin “helpompiin” kysymyksiin ja lykkäsi kinkkisemmät myöhemmäksi.  Eipä voisi paljon monimutkaisemmaksi haaste enää mennä! 😀

Monen yrityksen jälkeen saimme kuin saimmekin vastaukset kasaan. 😀

#husband haaste

1. Jos vaimosi katsoo telkkaria, mikä siellä todennäköisesti pyörii?

Masterchef Australia tai jokin puutarhaohjelma.

(Oikein. Masterchef Australiaa on muuten varmaan aina muutama jakso boxilla, jos ei uutta kautta satu olemaan juuri käsillä. Saatan myös katsoa mm. Olipa kerran-sarjaa sekä paria muuta, jos aika riittää.   NCIS, Kosto, The Big Bang Theory ja muutama muu on hyvä.

Tosin nykyään en oikeastaan katso mitään suoraan, koska ohjelmat tulevat poikkeuksetta väärään aikaan. Onneksi kaiken voi tallentaa.)

2. Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?

Oliiviöljy

(Juu..on siinä sitäkin. )

3. Mikä on hänen inhokkiruokansa?

Kaalikeitto.

(Totta. Juontaa juurensa siitä, että hyvin monta vuotta sitten laihdutin kaalikeittodietiillä ja siitä jäi aika paha kammo kaalikeittoon. )

4. Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa?

Mitä milloinkin ja yleensä vettä.

(Mielelläni kokeilen jotain uutta ruokaa – riippuu aina mitä on listalla  ja tietenkin siitä, missä syömme.

Tämä oli varmasti hankala kysymys, sillä en juo alkoholia yksinkertaisesti siksi, että se maistuu pahalta. Niinpä lasissani usein miten on vettä tai mehua, kun drinkeistä puhutaan.)

5. Mikä on hänen kengänkokonsa?
38-39

#husband haaste

6. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi?

Disneyä. Et ole tosin pitkään aikaan ostanut mitään. Ja vanhoja joulutonttuja.

(Aloitin Disney-keräilyn n. 17-vuotiaana. Ensimmäinen elokuva oli Tuhkimo, jonka kinusin äidiltäni joululahjaksi. Tuolloin hän sanoi lauseen, josta on saanut kuulla pitkään vielä jälkeen päin. ”Et sinä niistä enää kohta pidä, kun olet niin iso jo”. Paljon enemmän väärässä ei olisi voinut olla. 😀

Kokoelmani sisältää muutamia rajoitettuja painoksia elokuvien oheistuotteista, sarjakuvaa, nimikirjoituksia yms. Rakkaimpia ovat albumit Don Rosan omistuksella sekä hänen piirtämänsä Roope-Ankan kuva sekä pari häneltä saamaani kirjettä. Ehdoton helmi lienee kuitenkin Carl Barksin nimikirjoitus, johon kulutin pienen harkinnan jälkeen kuukauden opintotuen… Ei sitä ehkä ollut ihan siihen tarkoitettu, mutta hätä ei lue lakia. 😀

Keräisin varmaan vieläkin, jos niille olisi tilaa eikä tärkeämpää rahanmenoa olisi.

Tässä täytyy varmaan myös mainita, että minulla on pahanlaatuinen heikkous vanhoihin joulutonttuhin sekä kynttilänjalkoihin ja mieheni onkin sanonut, etten enää tuo yhtään kynttilänjalkaa taloon paitsi, jos se on sitten aivan mahtava. Kiltti tuo lisäys.  ❤ 

Lisäksi ihastun melkein kaikkeen, missä on siili, joten jokunen siili-juttukin talosta löytyy. 🙂 )

7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?

Aleksanterinleivoksia.

(Aleksanterinleivoksia….nam. Muistan kuinka veljeni toi niitä minulle ison laatikollisen RUKissa ollessaan. Ne olivat siellä todella suuria ja todella edullisia ja sain niitä muistaakseni parikymmentä kappaletta.Onneksi ne pystyi pakastamaan. 🙂 Aleksanterinleivokset ja halva ovatkin kaksi herkkuheikkouttani. ) 

8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee?

Enya ja McKennitt.

(Loreena McKennitt, Enya, Leonard Cohen, Clannad, klassinen musiikki, elokuvamusiikki, Celine Dion… tässä varmaan ne yleisimmät. Satunnaisesti myös Nordman, Police, R.E.M ja moni muu.)

9. Minkälaisista elokuvista hän pitää?

Sci-fi, fantasia ja romanttiset komediat. Ja draama.  Ei kauhua.

(Juu, kauhut jätän väliin ihan suosiolla, vaikka olisi sci-fillä höystettyä. Aikanaan kävin katsomassa jonkun Alienin elokuvateatterissa ja taisin istua silmät kiinni elokuvan ensimetrien jälkeen. Käytännössä kaikki muu siis kelpaa, mutta ei kauhu. Olemme muuten molemmat elokuvaharrastajia, joten talosta löytyy muutama DVD-levy…en tosin ehdi nykyisin katsoa niin paljon kuin ennen.  )

#husband haaste

10. Minkä väriset silmät hänellä on?

Siniset.

11. Kuka on hänen paras ystävä?

Eve ja minä

(Juu, noin se on.)

12. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä?

Kasvatan kesäparran.

(Juu, en tykkää parrasta. Lähinnä siksi, että silloin emme voi suukotella.  Tai siis voimme, mutta  ihoni on sitten todella arka ja  täynnä punaisia pisteitä. 😀 )

13. Missä hän on syntynyt?

Tuusulassa.

14. Jos leipoisit hänelle synttärikakun, millainen se olisi?

Mansikkakakku tai juustokakku.

(Tykkään mansikkakakuista ja juustokakuista – vielä parempi jos ne yhdistetään! Nyt jäänkin sitten odottelemaan tätä kakkua. 🙂 )

15. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja?

Kirjoittamisen ja lukemisen.

(Jos aika antaisi myöden kirjoittaisin yöt läpeensä. Rakastan suunnitella tarinoita, henkilöitä, nimiä…mutta yöllä on nykyisin pakko nukkua, jos mielii olla hengissä aamulla, kun lapset heräävät. Viimeinen mahdollisuus yöllisiin kirjoittamisiin taisi olla lukiossa, jolloin opiskelin vuoden kotoa käsin, jotta sain yöllä valvoa pitkään ja kirjoittaa. Se oli helpompaa, kun aamulla ei tarvinnut herätä kouluun. Minulla olikin tosi mahtavat opettajat, joiden ansiosta tämä vaihtoehto oli mahdollinen. )

16. Mitä hän osaa erityisen hyvin?

Kirjoittaa ja leipoa.

❤ )

17. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää?

Ei tule mitään mieleen.

(Ei minullekaan)

18. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan?

Kamera, kännykkä, lompakko.

(No, aika oikein. Kännykkä tuppaa tosin jäämään kotiin)

19. Mikä saa hänet ärsyyntymään?

Hajoavat blogipohjat.

(Niin tekee. Oli pahanlaatuinen tilanne viikonloppuna. 😀 )

20. Entäs piristymään?

Haliminen ja pusiminen.

(Niin tekee. 🙂 )

 

#husband haaste

21. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee?

Audrey Hepburn

(Oikein. 🙂 )

22. Millainen hän on vaimona?

Kuuhun ja takaisin.

(❤ Tämä tarkoittaa meillä parasta ja rakkainta. Ne jotka ovat lukeneet Arvaa kuinka paljon sinua rakastan-kirjan tunnistavat rivit sieltä. ❤ )

24. Mikä on hänen uusin villityksensä?

Puiset kuviomuotit.

(Juu…puiset kuviomuotit…nehän ne.  Springerlejä vain on niin hauska tehdä! 😀 )

25. Millainen on hänen kotilook?

Hyvin casual.

(Casual tosiaan…imetyksen myötä vaatteet vaihtuivat hyvin rentoon versioon, sillä ei ole kivaa, jos pitää kuoriutua ties minkälaisista virityksistä ulos, kun pieni haluaa 10 sekunnin maitohörpyn.  Kotona käytössä onkin muutama imetysmekko, jotka kiertävät mukavalla systeemillä pesusta taas takaisin käyttöön. Ovat muuten ihanan pehmeitä. 😀 Kohta ehkä jo puhki.  😀 )

shopify statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


8 Comments

 • Tiia

  Kiva kun saitte tekin tehtyä tämän. Odottelin jo, että koska tämä teiltä tulee, kun sitä lupailit. Haasteita on mukava lukea ja teillä oli hauskat vastaukset. En tiennytkään, että keräät Disneyä ja vanhoja joulutonttuja!

 • Tiia K

  Australian master chef on aivan paras ohjelma, että tulen siitä aina hyvälle mielelle. Disney <3 <3 Mahtavaa löytää sielunsisko Disney höperyydessä, Vilkasta jo ihastelinkin instassa, on aivan mieletön!!! No niin ja sitten vielä Audrey Hepburn! <3

  Ihanaa viikonloppua, kivaa että toteutit tämän. <3

  • Maria/Luomulaakso

   Aika harvassa ovat ihmiset, jotka olisivat yhtä höperöitä Disneyn suhteen. Tykkäisit ihan varmasti mun kokoelmasta! 😀 En tiennyt ollenkaan, että tykkää masterchef australiasta ja Audrey Hepburninsta! Mahtavaa!

   Ihanaa viikonloppua sinullekin, Tiia. ❤

 • Kati

  Loistava haaste. Hyvä aviomies. Erinomaista vastata vaatetukseen casual. Hyvin diplomaattista.

  Olen muuten myös kerran kokeillut laihduttaa kaalikeitolla. Kestin kaksi tuntia.

  • Maria/Luomulaakso

   Aviomies on paras mahdollinen. ❤

   Kaalikeittodieetti on kyllä ikimuistoinen. Oli muuten ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun koskaan olen kokeillut mitään dieettiä. Oli kyllä tehokas ja hääpuku sopiva. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.