Haasteet / Listat

10 vinkkiä syyspäivään

Kivempi-blogi oli mukava löytö ja niin oli sen kolmas Listamaniakin! Minä niin tykkään tehdä listoja aiheesta kuin aiheesta. Tällä kertaa pitää listata vähintään 5 asiaa,  joista voi nauttia elokuussa ilmaiseksi. Elokuuta ei enää ole montaa päivää jäljellä, mutta nämä vinkit toimivat hyvin vielä syyskuussakin. Tässä omat päähän pälkähtäneet ideani, joista moni toimii lapsiperheessäkin.

10 vinkkiä syyspäivään

1. Kävelyretki kesää hyvästelevään metsään on mukava elokuinen elämys. Ilma on suloinen sekoitus kesää ja syksyä.

2. Syyssateiden alkaessa pikku hiljaa peittää taivasta on mahtavaa käpertyä lukemaan hyvää kirjaa. Jos oman hyllyn antimet on jo koluttu tuhanteen kertaan läpi kannattaa suunnata kirjastoon ja etsiä mieleistä luettavaa viilenevien päivien iloksi.

3. Digikamera- ja kännykkäaikana melkein kuka tahansa voi ikuistaa syksyn ensimmäiset putoilevat lehdet tai värikkään auringonlaskun. Lähiseudulla on varmasti erilaisia luontokohteita tai muistomerkkejä kuvattavaksi. Kaikki näyttää nyt erilaiselta kuin keskikesällä.

4. Syyssiivous on mukavampi kuin kevätsiivous, jolloin sydän halajaa nuuskimaan kevään ensimmäisiä hempeämpiä tuulahduksia. Syyssiivous on myös mukava tapa ennakoida jo joulua ja saada kaapin perukat kuntoon, vaikka siltä varalta, että sattuisi joulunsa tällä kertaa siellä viettämään. 😉

5. Lue jollekin ääneen kirjaa. Naapurin lapsi, oma lapsi, puoliso, vanhainkodin asukas, vuodeosaton potilas tai naapurin yksinäinen vanhus saattaisi hyvinkin nauttia seurasta ja tarinasta. Ääneen lukeminen on mukavaa ja saattaa olla, että siinä samalla saa myös uuden ystävän.

6. Siirrä ateriasi syksyä henkivälle niitylle, metsän siimekseen tai vaikka omalle pihalle. Pakkaa ruoka koriin tai kassiin ja nautti ateria ulkona – yksin tai toisten kanssa. Etenkin lapset nauttivat tästä. Iloitaan viimeisistä lämpimistä päivistä.

7. Nyt on hyvä hetki kaivaa kaapin perällä olevat virkkuu- ja neuletyöt esiin ja saattaa päätökseen niin lapaset kuin villasukatkin, jotta syksyn ensi pakkasten nipistellessä pysyvät lämpiminä niin sormet kuin varpaatkin. Jos keskeneräistä ei satu olemaan niin kaapin nurkissa pyörivät lankakerät saa helposti kadotettua vaikka kaulaliinaan.

8. Kata pöytä kauniiksi ihan arkiaterialla ja käytä koristamiseen kaikkea luonnosta. Nauttikaa vielä vihreistä lehdistä ja ripotelkaa joukkoon muutama syksyinen kellertävä lehti – molempia löytyy nyt maasta tai tehkää kaunis asetelma maljakkoon vaikka kauniista heinistä.

9. Elokuussa on mukava istua pihalla illan hämärtyessä ja sytyttää muutama kynttilä valaisemaan pimenevää iltaa. Jos pihalle ei pääse niin ikkunastakin voi ihastella tulevaa syksyä kynttilän kera tai ilman.

kuva_dvd3

10. Päivänä, jona ei mikään edellisistä innosta tai olet saanut sen ensimmäisen syksyn alkua enteilevän flunssan, on mukava käpertyä vaikkapa DVD-pinon kanssa sohvannurkkaan, heittää aivot narikkaan ja sukeltaa lempielokuvien maailmaan. Jos niitä ei löydy omasta hyllystä niin kirjasto on oiva apu tässäkin asiassa.

Ihanaa syksyn alkua kaikille.  ❤


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.