Kotitekoinen,  Ruokakorin Reseptit

Herkullinen pikamysli

Tässä myslissä parasta on, että voit lisätä siihen ihan mitä vain. Itse vaihtelen aina sitä, mitä hiutaleiden sekaan tulen lisänneeksi. Joskus sinne sujahtaa itse kuivatettuja omenoita, joiden pinnassa on aavistus kanelia ja toisinaan myslin joukkoon pujahtaa taateleita ja karpaloita sekä hiukan paahdettuja pähkinöitä.

Herkullinen pikamysli

Makeampaa hemmottelua kaipavaa voi lisätä paahtovaiheessa öljyn ja hiutaleiden sekaan hiukan hunajaa. Meillä tämä tehdään yleensä ilman hunajalisiä, sillä isompaa herkkua kaipaillessa päätyy uuniin paahtumaan muromysli. Pikamysli valmistuu  nopeammin ja sopii hyvin arkeen.

450g kaurahiutaleita
300 g spelttihiutaleita
öljyä
taateleita, kuivattuja omenoita, karpaloita tai mitä vain haluat, juuri sen verran kuin haluat

1. Kaada pannulle loraus öljyä, anna kuumentua ja paahda hiutaleita öljyssä useammassa erässä. Sopiva erä riippuu pannusi koosta. Jos laitat pannulle liian paksusti hiutaleita ne eivät paahdu kunnolla. Ole tarkkana, sillä hiutaleet kärähtävät helposti.
2. Paahdettuasi kaikki hiutaleet, jätä ne jäähtymään kuumuutta kestävään astiaan.
3. Paloittele/lisää myslin joukkoon kuivattuja omenoita, taateleita, karpaloita tai muita marjoja sekä (paahdettuja) pähkinöitä tai manteleita. Myös (paahdetut) siemenet sopivat hyvin joukkoon.

shopify site analytics

Herkullinen pikamysli


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.