Bataatti-omenasosekeitto
Muistan joskus nähneeni jossain bataattia yhdistetyn omenoihin ja ainakin silloin maistajat kehuivat kovasti yhdistelmän sopivuutta. Minkäänlaista muistikuvaa ei ollut enää tarkoista aineista tai siitä minkä verran mitäkin sosekeittoon tuli, mutta parin kerran jälkeen oma reseptini muotoutui tällaiseksi. Mukavaa oli sekin, että vihkoon saatiin taas uusi resepti bataattia varten. Bataattireseptejä kun ei voi koskaan olla liikaa!
Tämä reseptin hyväpuoli oli sekin, että kaapin perälle epähuomiossa jääneet Granny Smith-lajikkeen omenat pääsivät hyötykäyttöön. En edelleenkään ymmärrä, miten omenat pääsivät sillä tavalla unohtumaan, koska kysessä sattuu olemaan lempilajikeeni, jota voisin syödä varmastikin kilo tolkulla. Ihanan vihreät Granny Smithit ovat nimittäin suloisen happamia eli parhaita omenia ikinä! Onneksi meillä muut pitävät makeammista omenoista. 😀
n. 1100 g bataattia
n. 150-200 g sipulia
300-400 g omenoita
n. 0,5 dl vettä
mustapippuria
suolaa
n. 1 dl kermaa
1. Paloittele omenat ja bataatit. Keitä bataatit ja omenat kevyesti suolatussa vedessä pehmeiksi.
2. Kuullota sipulit kevyesti.
3. Surauta bataatit, omenat ja sipulit sekaisin ja soseeksi sauvasekoittimella. Lisää joukooon vesi, kerma ja mausteet ja sekoita hyvin sauvasekoittimella.
Tästä ohjeesta tulee aika paksua sosetta ja se ihan laskostuu lautasella. Joskus lisään seokseen enemmän nestettä (vettä ja/tai kermaa/maitoa) jos kaipaan juoksevampaa versiota. Nestettä lisäämällä sose muuntuu helposti vaikkapa keitoksi. Muista tarkistaa nesteen lisäämisen jälkeen mausteiden määrä.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
2 Comments
Jael
Varmaankin hyvää:) Molemmissa makeutta ja omenassa vielä hapokkuutta joten varmasti sopivat yhteen.Ja ihana väri!
Maria
Omenan makea hapokkuus rakasti mukavasti bataatti, jonka joskus koen jotenkin tunkkaisen makeaksi. Väri on tosiaan ihana! Kamera suostui toistamaankin sen ihan oikeana – aina ei ihan niin hyvin onnistu. 🙂