Arki

Astmaatikon paras ystävä

Tämän talven pakkaset ovat olleet kovia, vaikka hetki menikin, että talvi todella edes alkoi.

Alku talvesta pähkäilin, mitä oikein tekisin, etteivät ulkoilut ihan häviäisi lämpötilan laskettua, sillä astmani paheni ennen joulua ja ulkona hengittäminen sattui. Tuntui, kuin veitsiä olisi vedelty keuhkoissa jokaiselle hengenvedolla. Ei kiva.

Astmaatikon paras ystävä

Onneksi olin saanut tilattua Suomen Jonas Oyn verkkosivuilta hengitysilmanlämmittimen. Vähän se ensi alkuun epäilytti, sillä joskus vuosia sitten olin käyttänyt apteekissa myytävää hengitysilmanlämmitintä, jotka myytiin muistaakseni kolmen kappaleen pakkauksissa ja jokaisella suojaimella oli aika rajallinen käyttöikä. Itse asiassa jo yhden käyttökerran jälkeen suojain oli jo selkeästi kulunut ja ohentunut.  Ne tulivat kalliiksi ja lisäksi silmälasit huurustuivat aina ja kaikkialla. Niskan takaa kulkevat kuminauhat eivät nekään olleet kovin käyttäjäystävällisiä ja tuppasivat takertumaan ikävästi hiuksiin.

Uusi hengityilmanlämmittimeni on toista maata. Varsinainen lämmitinosa on kevyt ja  muotoutuu helposti kasvoille. Se menee napakasti paikoilleen eivätkä silmälasit huurustu, joten näkyvyyskin säilyy. Lisäksi lämmitinosan päälle vedetään joko kauluri  tai sitten huppu/kauluri systeemi, joka pitää hengitysilmanlämmittimen hyvin paikoillaan ja samalla tekee lämmittimen käytöstä vähemmän huomiota herättävää julkisilla paikoilla kulkiessa.  Itselläni on kauluri ja olen ollut siihen enemmän kuin tyytyväinen.  Molemmat osat kestävät käytössä pitkään, helposti pari vuotta tai enemmänkin – käytöstä riippuen.

Ensimmäiset käyttökokemukseni sain käydessämme katsomassa uuden Tähtien Sota-elokuvan, jolloin pakkanen paukkui jo varsin hurjissa lukemissa, mutta lämmittimen kanssa olen hengitellyt varsin hyvin, vaikka pakkasta on ollut 30 miinus astettakin.

Kauluri yhdistettynä vanhaan tummaan, hupulliseen viittaani, kävin melkein Star Wars-elokuvan hahmosta. 😀

kuva_viitta01


shopify site analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.