Historialliset vaatteet/asusteet/ompelu

Alushameongelmia

Kuva_alushame1Kesäkuussa vietetään jälleen häitä. Viimeksi minulla oli häissä keskiaikainen puku, mutta tällä kertaa ajattelin asua edwardiaaniselta ajalta. Tai ainakin jotain sen suuntaista. Isoin ongelma on tällä hetkellä alushame, jota ei ole tai ei ainakaan oikean mittaisena. No, vielä ehti hyvin ommella, mutta muutama mutka on silti matkassa. Kävin kangasvarastoni läpi ja huomasin, että päälyshameeseen löytyisi kyllä enemmän ja vähemmän kangasta, mutta juhlavaan alushameeseen ei. Jos teen alsuhameen arkisesta kankaasta, hameen muoto ei tule olemaan sama ja puuttuuhan siitä se ajalle tyypillinen kahinakin! No, vierailu kangaskauppaan on siis edessä jahka saan päätettyä, mikä tulee olemaan alushameen helman ympärysmitta.

Pengoin myös iltasella pitsi- /brodyyrikorin aarteita. Niistä saisi alushameen koristukset helposti. Valikoimaakin tuntui olevan vielä ihan mukavasti jäljellä. En ole arkisimpiin alusvaatteisiin vielä jaksanut noita pitsejä pahemmin ommella. Jotenkin se on tuntunut hiukan turhalta, vaikka mukaavahan se olisi laitella pitsireunukset ja muut ihan arkisiinkin alushameisiin. Huomasin iltasella myös, että muutama pitsivyyhti on jossain muualla kuin pitäisi. Muistan ihan varmasti pari kerää, jotka kai siten ovat yhä autotallissa. No, kevään mittaan nekin varmaan löytyvät.

Huomasin myös, että ompelun ja puutarhan yhdistäminen ei suju ihan ongelmitta. Päivät venyvät aika pitkiksi tuolla ulkona ja silloin ei enää oikein jaksa tai ehdi ommella iltaisin niin kuin talviaikana. Taitaa olla niin, että vaatteiden ompelut kuuluvatkin pian enemmn tuonne puutarhakauden ulkopuolelle. Käsinompelu vie kuitenkin aikamoisen paljon aikaa ja se ei taida sopia yhteen toisen aikasyöpön kanssa. Eipä kai siinä muu auta kun huristella tuo alushame kiltisti ompelukoneella…


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.