Agenttinero Narun munamakaroni eli uunimunakasta Yökyöpeleiden tahdissa
Joskus keittiössä pitää käyttää pikkuisen luovuutta, että saa aistiyliherkän pikkukaverin edes maistamaan ruokaa. Tämän kertaisessa tapauksessa mukaan avuksi astui niin yhdessä tekeminen kuin agenttinero Narukin. Reseptissä hauskaa on sekin, että jokainen syöjä voi sekoittaa oman pienen munakkaansa ihan itse.
Agenttinero Narun munamakaroni eli uunimunakasta Yökyöpeleiden tahdissa
Meidän pikkuisemme yksi lempiohjelmia on Yökyöpelit ja agenttinero Narun tunnusmusiikkia sekä Allakka pullakka-laulua meillä kuuleekin ihan alvariinsa. Joskus sitä toivoisi, että laululistalta löytyisi jotain muutakin ihan vain noin niin kuin vaihtelun vuoksi, mutta eipä ole niitä muita ilmaantunut. Agenttinero Naru pitää pintansa viikosta ja kuukaudesta toiseen.
Viime viikolla iltaruuaksi keittiössä pyöräyteltiin Agenttinero Narun munamakaronia, joka on ehkäpä jotain ihan muuta kuin nimestä ensin luulisi. Kyseessä on hätäpäissä nimetty uunimunakas, jonka joukkoon laitettiin hiukan makaroniakin eli selvästihän nimi sitten on Agenttinero Narun munamakaroni. Nimen myötä kypsennettyä paprikaa oli vähän helpompi maistaa ja lopulta pikkuinen päätyikin syömään melkein puolet muffinivuoassa paistetusta uunimunakkaastaan. Ja nyppi ainoastaan kolme parikan palaa pois. Se, jos mikä on ihan juhlan arvoinen juttu!
Agenttinero Narun uunimunakas
(12 muffinimunakasta)
12 kananmunaa
n. 100-150 g savukinkkua
1 punainen paprika
kuivattua tai tuoretta ruohosipulia
48 kpl keitettyä makaronia (penne)
hiukan maitoa tai kauramaitoa
mustapippuria
suolaa
1. Voitele muffinivuoan kolot.
2. Pese ja silppua yksi paprika.
3. Ripottele jokaiseen muffinivuoan koloon hiukan ruohosipulia.
4. Jaa silputtu paprika tasaisesti kolojen kesken.
5. Paloittele savukinkku pieneksi ja jaa tasaisesti kolojen kesken.
6. Lisää jokaiseen koloon 4 kpl pennepastaa.
7. Riko kananmuna ja sekoita se huolella. Lisää joukkoon tilkkanen maitoa tai kauramaitoa sekä muutama pyöräytys pippurimyllystä ja ripaus suolaa.
8. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes muna on hyytynyt ja pinta saanut syöjien toivoman verran väriä. Koristele halutessasi tai syö sellaisenaan. Maistuvat niin lämpiminä kuin viileinäkin.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.