Arki

Väsymystä ja uusia (kyseenalaisia) taitoja

Viime viikko oli sellaista menoa, että tämä viikko tuntuu siihen verrattuna jotensakin leppoisalta. Tosin olo ei silti tunnu siltä.

Tuntuu, että jyrä olisi ajanut yli. Väsyttää ja on vetämätön olo. Ei vain jaksaisi juuri nyt oikein mitään. Yhden lapsen  pian päättyvä vertaistukiryhmä on vaivannut myös, sillä huomaan, että ryhmästä luopuminen ja eteenpäin siirtyminen tuottaa pojalla surua. Ei ole helppoa luopua jostain, joka on ollut kiinteä osa arkea melkein vuoden ajan. Ryhmästä on muodostunut todella tärkeä ja se onkin ollut iso tuki myös meille täällä kotona.

kuva_syksy

Oma oloni ei kuitenkaan  selity pelkästään tuolla. Taitaa tulehduskin viedä voimia ja sitten lisänä ihan vain yleinen nuupahdus kesän jälkeen.  Vaikka syksy onkin kaunis, niin juuri tänään, kaipaan kesää ja sen aurinkoa. Tuoksua ja leppeää tuulta.

Pujahdin ulos aamusella ja vastaan iski nipistelevä viima ja tuntui, että varpaatkin ehtivät jäätyä ennen kuin olin takaisin sisällä. No, saattaisi auttaa, jos laittaisi jalkaansa jotain muuta kuin sandaalit, mutta kun niistä on niin vaikeaa luopua. Ehkä päivityn kohta puutarhatossuihin – niissä on vähän vähemmän ilma-aukkoja. Sitten kun lumi tulee maahan, on kai pakko hylätä nekin.

Väsymystä ja uusia (kyseenalaisia) taitoja

Pienimmäinen oppi eilen avaamaan turvaportit. Enää ei siis ole mikään turvassa, mutta ei myöskään poika, sillä nyt hänellä on suoraan pääsy portaisiin , siivouskaapille, tietokoneelle sekä sille kirotulle pakastimen säätönupille, joka ei ole totuttuun tapaan suojassa vaan pakastimen kyljessä. Siis siinä ihan pienten sormien ulottuvilla lattian tasalla ja kylläpä ne pienet sormet sitten siitä ihanasti kääntyvästä nupista pitävätkin!

Jo pelkästään tänään olen loputtoman monta kertaa tarkistanut, että pakastin on yhä päällä. Nuppi, kun tosiaan säätää pakastimen kylmyyden ihan olemattomiinkin ja juuri siihen suuntaan nupin kääntäminen on hauskempaa. Ehkä meidän pieninkin kaipaa kesää? 😀

kuva_pakastin

Mikään ei tunnu tuohon nuppiongelmaan auttavan. Ei teippaaminen, ei tavaran eteen siirtäminen – ei siis mikään. Pahinta on, että eteen ei voi siirtää jotain todella suurta ja painavaa, koska se tulee sitten oviaukon päälle. Teipit ehkä hiukan hidastavat, mutta eivät estä.

Edelleen siis pohdin kuka ihme suunnittelee pakastimen, jossa säätönuppi on lattian tasassa ja nuppi vielä niin helposti käännettävä, että se siirtyy suunnilleen puhaltamalla? Olisi mukava tietää onko suunnittelijalla ollut koskaan lapsia? Tai ehkä hänen lapsensa eivät olleet kiinnostuneet minkään sortin kodinkoneista ja nappuloista…huokaus…

Onneksi tämäkin on vain vaihe ja joukkoon mahtuu monta kivempaakin juttua. 🙂 Ja kai se on loppujen lopuksi ihan hieno asia, että osaa avata portit.  🙂

Onneksi meidän koiramme ei kuitenkaan osaa sitä tehdä tai se kävisi syömässä keittiöstä kaikki kaalit! 😀


shopify analytics ecommerce trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

 • SilvanaJoanne

  Hello! I found your blog through Sara from my woodland garden and would just like to compliment you on your lovely blog and fotos. I will keep reading you but will have to use translator until I learn Finnish 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Hi and welcome. 🙂 Thank you for writing such a lovely comment and becoming a reader. I already stopped by to see your blog and I must say that I will visit again. 🙂 It is such a lovely blog and Italy is one of my favourite countries.

   And what a coincidence! My bosom friend is Italian who lives in Germany with her American/Italian husband.

   I know that Finnish translates rather badly into most languages so now I am wondering that maybe I should start writing at least few lines in English too.

   Welcome. <3

 • Viltsumari

  Jotenkin tuntuu siltä, että yhtäkkinen kesän ja valon päättyminen vaikuttaa vähän jokaisella uupumisena ja väsymyksenä. toisaalta, syksy ja talvi ovatkin lepoa varten. (voisikin levätä aina ja jokainen). Kesällä riekutaan valvoa ja mennä.
  Tuo nuppiasia minuakin ihmetyttää! MIKSI?! Huh huh.

 • Johanna

  Täällä on toinen jyrän alle jäänyt, joka on ihan puhki. Sitä on siis liikkeellä. Vähän huonosti on taas nukuttu, niin sekin vaikuttaa heti. No, jospa nyt tänä yönä nukkuisi hyvin. 🙂

  Hyviä unia myös sinulle Maria! 🙂

  Ps. Älytön paikka pakastimen säätönupille!

  • Maria/Luomulaakso

   Kiitos. Viime yö sujuikin ihmeen hienosti pitkästä aikaa. 🙂 Pitää siis toivoa, että käyt useammin toivottamassa hyvää yötä, kun se kerta on näin tehokasta! 😀 Toivottavasti unijutut helpottaisivat sielläkin päässä.

   Ja tuo säätönupin paikka on kyllä aivan järjetön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.