Yleinen

Uusi teema, tuttu sisältö

Koville otti, mutta nyt näyttäisi siltä, että ollaan voiton puolella. WordPressin viimeisin päivitys sotki melkein kaikki blogin toiminnot ja oikeastaan mikään ei enää toiminut kunnolla. RSS-syöte hävisi, uusia lisäosia ei voinut ladata ja oikeastaan paljon mitään ei enää voinut tehdä.

Mikrotukihenkilöni työmatkakin osui juuri komeasti keskelle pahinta kriisiä. Mutta niinhän se aina, että samaan aikaan pitää olla monta mutkaa matkassa. Nyt toivon hartaasti, että olen saanut tämän päivän aikana selviteltyä isoimman osan kriisipesäkkeistä ja loppu osa kriisistä, joka ei onneksi näy lukijoille, selvinnee sitten kun mikrotuki on taas paikalla. Omat taitoni eivät enää jäljellä olevan ongelman selvittelyyn riitä.

Olen selannut monia sivuja ja tarkastanut kaikenlaista sivulta ja päällisin puolin näytti nyt ihan hyvältä, mutta hihkaiskaa toki ihmeessä, jos huomaatte yhä jotain outoa niin katsotaan ja korjataan.

Sivu sai nyt uuden ilmeen, mutta kaikki sama sisältö on täällä edelleen ja ehkäpä tämä teema on jopa selkeämpi.  Ja jokunen uusikin ominaisuuskin on otettu käyttöön.

Toivotaan, että enää ei tarvitse laittaa huoltotekstiä näkyviin vaan, että blogia pääsisi kirjoittamaan ihan niin kuin ennenkin. Täytyy sanoa, että oli kyllä mahtavaa päästä kirjoittamaan tuo “We apologize for the delay and any inconvenience this may cause.” Lause kuuluu nimittäin “ihan pakko saada joskus sanoa jollekin”-listaan. Samoin kuin “seuratkaa tuota autoa” “puu kaatuu” ja muutama muu. 😀 Jotain iloa pitää aina saada irti pienimuotoisesta kriisistäkin.  😀

Eilen julkaisin muuten kaksi postausta, jotka eivät koskaan päätyneet RSS-syötteen kautta lukijoille. Nuo postaukset olivat:

Petruksen Piparkakkujen Jalanjaljissä
Kuviomuottien tuotoksia

Mitä muuten pidätte blogin uudesta ulkonäöstä?

kuva_huolto

shopify statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


10 Comments

 • kati

  Muistan, kun ekaa kertaa tänne löysin jonkun random-surffaamisen perusteella, niin minulla meni hetken aikaa tajutessa, että kyseessä on blogisivusto, koska alalehtien määrä hämäsi. Tykkäsin jos silloin ilmeestä, vaikka mietinkin onko tämä harrastesivusto, yritys, blogi, yhteisö, mikä kumma.

  Nyt kun tähän on tottunut, niin tämä on tosi kiva. Tällaiselle sivustolle nuo bannerityyppiset mainoksetkin jostain syystä sopivat paljon paremmin kuin perinteiselle blogspot-pohjalle.
  Yhteistyöpostaukset herättävät musta ihan turhan paljon kuumenemista ainakin blogspotin puolella. Blogin pitämisessä on ihan älyttömän iso homma. Lisäksi olen alalla töissä. Tuntuisi järjenvastaiselta olla esittelemättä kaikkea sitä kivaa mistä oma pihakin hyötyy vain siksi etten vaikuttaisi niin kaupalliselta. Mun olisi varmaan pitänyt laittaa tällainen sivusto pystyyn 😀

  Onko tämä aina ollut tällainen vai onko sulla ollut perinteisempikin blogi aiemmin? On ollut kiva tutustua suhun 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Oi, kun kirjoitit pitkän kommentin! 🙂 Mahtavaa! 🙂

   Alunperin aloitin bloggerin puolella muistaakseni jo 2008. Oli siinä välissä huonompikin kirjoituskausi, kun elämässä oli aivan kamalasti kaikkea kurjaa, joka vei voimat ihan totaalisesti. Viime vuonna aloin pohtia, että oma verkkotunnus olisi kiva, selkeä ja saisi tehdä melkein mitä tykkää. 🙂 Niinpä sain hankittua oman osoitteen ja palveluntarjoajan sopuhintaan ja pääsin jatkamaan harrastustani niin kuin halusin. Tämä kuitenkin on ennen muuta henkilökohtainen blogi.

   Eniten itseani otti päähän tuolla Bloggerin puolella se, että sivun hallinnointi ja muutokset olivat työläitä. WordPress on siinä paljon helpompi ja käyttäjäystävällisempi.

   Blogin pitämisessä on tosiaan työtä. Ja huonoa omaatuntoakin sitä kantaa, jos ei ajallaan tule päivityksiä. Rakastan kuitenkin kirjoittamista enkä usko, että ihan helpolla lopetan tätä ikinä. 🙂 Paitsi jo aiheet loppuvat, mutta luulenpa, että kirjoitan sitten vaikka tikusta, jos en muuta keksi! 😀 Kirjoittaminen ainakaan ei koskaan lopu. 🙂

   Yhteistyöpostaukset ovat tosiaan hankala juttu. Itse ajattelen aina, että jos tuote on minusta hyvä (tai joskus jopa huono) niin eivätkö muutkin haluaisi siitä kuulla? Tosi asia on sekin, että kaikkea kivaa, jota näkee – oli kyseessä sitten millainen tuote tahansa – niin ei vain voi ostaa, koska kaikkea ei omassa taloudessa oikeasti tarvitse tai budjetti ei vain veny kaikkeen. Minäkin näen paljon kaikkea, josta en kuitenkaan voi kirjoittaa, koska en pääse tuotetta kokeilemaan. Kyllä yhteistyöpostaukset tuovat joskus etuja, mutta eivät ne taida tavallisesti olla kovin suuria.

   Minusta on ihanaa kertoa etenkin niistä hyvistä tuotteista, kaupoista yms. muillekin! Kyllä hyvälle tuotteelle löytyy aina käyttäjiä, mutta käyttäjien pitää ensin tuote löytää! Yhteistyöpostauksen mahdoolistavat näitä helpommin, kun ei tarvitse ihan kaikkea olla aina itse ostamassa.

   Ihana, kun kävit taas ja kiitos, että kommentoit! Luen blogiasi ihan säännöllisesti ja sinusta on tullut ihana kuva jo sen kautta! ❤

 • 60luvunnahkahousut.com

  Mulla on alusta asti ollut WordPress (poikani suosituksesta) ja se on ollut helppo vaikken koskaan oikein ole ollutkaan sinut näitten tietoteknisten asioiden kanssa. Nyt on sitten hiljattain kait alkanut tulla jotain ihme mainoksiakin joskus joukkoon joiden kanssa mulla ei ole mitään tekemistä, google tms. niitä sinne latelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.