Ihanat asiat,  Leivonta

Kuviomuottien tuotoksia

kuva_kuviomuotti06

Päivällä sain paistettua springerlet Petruksen Piparkakkujen reseptillä. Olin valinnut hyvin simppelin reseptin. Lopputulos oli yllättävä, sillä olin henkisesti valmistautunut siihen, että vähintään joka toinen laatta olisi kohonnut ja kuvio olisi mennyt piloille. Niin ei kuitenkaan käynyt. Muutama meni toki aika kurjaan kuntoon, koska pinta kohosi liiaksi. Mutta suurin osa näytti ihan siltä kuin pitikin.

Sen verran sörkin reseptiä, etten laittanut perinteistä aniksen makua vaan mantelin makua, sillä anista ei sopivassa muodossa ollut ja tuumin, että manteli ei voi koskaan olla pahaa missään. Eikä se ollutkaan. Seuraavaksi ajattelin kokeilla näitä sitruunalla, koska mikään missä on sitruuna ei voi olla pahaa ja jos sitten vaikka kolmannella kerralla saisin sitä anistakin näihin sujautettua niin pääsisimme maistelemaan perinteistä versiota.

Pikkuleivät kohosivat himpun verran  pohjan puolelta ja pohja oli ottanut myös pikkuisen väriä. Muotin kuvio toistui suurimmassa osassa tarkkana. Sanoisin, että ei ihan huono ensimmäinen kerta, vaikka opittavaa onkin vielä millä mitalla!  Monta leivontakertaa seuraa vielä perässä! Näillä muoteilla on mahtavan ihanaa leipoa ja Petruksen Piparkakkujen tarkoilla ohjeilla se tuntuu sujuvan vallan mainiosti! Ei voi kuin todeta, että valtavan hyvin on ohjeet sivustolle naputeltu!

Kuviomuottien tuotoksia

Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että Petrus on jaksanut kertoa puumuottien ihmeellisestä maailmasta, sillä ilman aikanaan löytämääni mahtavaa blogia olisin ollut autuaan tietämätön siitä mahtavasta perinteestä ja tunnelmasta, jota nuo sivut niin ansiokkaasti välittävät – nykyisin tosin Facebookin puolella. Lämmin kiitos hyvin tehdystä työstä.

Taidemme muuten ensi jouluna joutua tekemään näitä perinteisten piparien ja muiden herkkujen lisäksi. Tuo appeni tekemä puinen kynttilämuotti on minusta niin soma, että pakkohan näitä on joulun aikaan saada!


free web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


9 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.