Puutarha,  Taimikasvatus

Taimiviidakossa

Taimia alkaa olla jo aika paljon. Laskeskelin tänä aamuna niitä ja tuloksena oli:

5 vesimelonia,
62 tomaattia (reilu 20 vielä tulossa)
22 erilaista paprikaa
33 ruukkua basilikaa (lisää vielä tarvitaan)
5 artisokkaa
6 munakoisoa
8 ananaskirsikkaa (näitä olisin tarvinnut noin 4, mutta, koska kaikki siemenet itivät niin 8 niitä nyt sitten on ja en kyllä raaski heittää yhtään poiskaan…)
oreganoa

Edessä on vielä kaalit, kurpitsat ja melonit eli:

n. 136 kyssäkaalia (ne voi kylvää suoraankin, mutta ajattelin että taimikasvatus olisi parempi juttu. Vähän huonoja kokemuksia noiden suorakylvöstä.)
n. 12 lehtikaalia
n. 10 ruusukaalia

n. 20 erilaisia kurpitsoita
6 keskurpitsaa
12 kurkkua

Ja tämän päälle tietenkin maa-artisokat, joita laitetaan tänä vuonna lisää sekä porkkanat, punajuuret, tillit, persiljat, erilaiset pavut, herneet….lista tuntuu tässä vaiheessa aika loputtomalta.

Uutta kasvihuonetta on siivottu remonttitavaroiden alta pienissä erissä ja tila alkaakin pikku hiljaa näyttää ihan hyvältä ja moni roikkuva ruukkukin on löytänyt paikan. Suunnitelmia on paljon! Vanha kasvihuone pitää myöskin siivota ja laittaa kuntoon. Siellä on tosin paljon vähemmän työtä – lähinnä lakaisua ja muuta pientä siivousta sekä talveksi sinne varastoitujen tavaroiden siirto pois. Mutta ensin pitää lumien sulaa.

Pihalla on vielä surulliset 50cm lunta. Itse en hankeen halua mennä lainkaan, koska alta pettävä lumi on ikävä juttu kipeille polville. Vielä pitää siis malttaa hetki, ennen kuin pääsee kunnolla tarkistamaan omenapuut ja pihan muut kuulumiset.

Onneksi puutarhakausi on kuitenkin pyörähtänyt mukavasti käyntiin taimien kasvatuksella. Voi olla, että ensi kuussa on tuo ruokapöytäkin täynnä taimia eikä sitä pääse käyttämään ennen kuin kesäkuussa.  On siis aika levittää lattialle huopa ja leikkiä retkeilyä! 🙂

———-

Kiitos Sinisentuvan  Mammukalle tunnustuksesta. Mielenkiintoisista asioista kirjoitetaan sielläkin. 🙂


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.