Taimikasvatus

Taimipolte

Kasvit ovat kasvaneet pääsääntöisesti hyvin. Parin päivän sisään ilmestyi muutama kuolemantapaus, kun taimipolte päätti iskeä tomaatintaimiin. Taimi vain yksinkertaisesti alkoi kuukahtaa, ensin hiukan ja sitten kuin salamaniskusta se tuntui menevän tyvestä pehmeäksi ja lyyhistyi.

Tällä hetkellä kuolemia on viisi kappaletta, joka ei oikeastaan vaikuta millään tavalla kesän viljelyksiin, mutta huoli siitä, että taimipolte päättää iskeä muihinkin vaivaa. Toistaiseksi kaikki menehtyneet ovat olleet samalla pöydällä, joten ehkä se pysyykin paikallisena. Muistaakseni tuolla pöydällä sijaitseville taimille laitettiin eri multaa kuin muille. Taisi olla sitä halvempaa ja huonompaa – mullan laadulla kun myös on merkitystä siihen miten taimi selviää.

No, tällä hetkellä ei ole muuta mahdollisuutta kuin toivoa parasta, että taimipolte on ja pysyy vain tuolla yhdellä alueella ja jos kuolemia ei tulisikaan enää yhtään enempää. Varmuuden vuoksi ajattelin kuitenkin kylvää tomaatteja hiukan lisää, jotta mahdolliselta katastrofilta vältytään.  Saa nähdä saadaanko tänä kesänä nauttia oman taimikasvatuksen tuloksista vai joudutaanko turvautumaan ostotaimiin.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.