Puutarha,  Taimikasvatus

Mysteerikaaleja kasvatuksessa

Mysteerikaaleja kasvatuksessa

Tänä vuonna kasvatammekin mysteerikaaleja. Nämä ovatkin paljon hauskempia kuin iänikuiset lehtikaalit ja ruusukaalit. Ja kukahan kehtasi väittää, ettei puutarhanhoito oli jännittävää!

No, minulla tosiaan on nelisen laatikollista taimia ilman minkään sorttisia nimilappuja. Hatara muistikuva on kuitenkin siitä, mihin kylvin ruusukaalit, mutta lehtikaalit ja kyssäkaalit ovat kyllä ihan sekaisin eikä minkäänlaista muistikuvaa ole siitä missä laatikossa kumpaakin on. Asiat olisivat voineet olla toisin, jos en innoissani  kasvihuonetta siivotessani  olisi mennyt laatikoita siirtelemään lämpimämmälle puolelle. Siirtäessä laatikot sekoitin samalla järjestyksen tai ainakin luulen niin. Jännityksellä siis täytyy odottaa, mihin mikäkin kasvi pulpahtaa.

En kyllä yhtään tiedä, kuinka näin pääsi käymään. Yleensä olen hirveän tarkka siitä, että purkit tulee nimikoitua ja tiedän tarkkaan mitä ja milloin olen mihinkin kylvänyt. Tänä vuonna tehdään näköjään toisin. 😀

No, olisiko tuolla loppujen lopuksi väliä. Luulisin erottavani taimet toisistaan jahka niissä alkaa kunnolla elonmerkkejä olemaan ja jos en erota niin onhan se paljon jännempää katsoa mitä mihinkin sattuu kasvamaan. Ehkä pitäisi tehdä elämästä vieläkin jännittävämpää ja sekoitella useamman siemenpussit sisukset keskenään ja kylvää niitä. 😀

Tänä vuonna käytin muuten vanhojen taimipurkkien lisäksi kylvöissä apuna myös noita kuvassa näkyviä pahvilaatikoita, joissa on ollut kiivejä. Mullan alla on sellainen vihertävä (muovinen?) levy, jossa on jokaiselle kiiville oma kolo. Niihin oli hyvä kylvää siemeniäkin! Pitävät mukavasti vettä ja voin heitellä pois nurkista jahka taimet on siirretty kasvimaalle venymään.

 

Muistutuksena vielä, että tänään on viimeinen päivä osallistua Rimita Prima saippuoiden arvontaan. Voittajat arvotaan viikonlopun aikana.


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.