Leivonta

Mustikkaista pullaa lapsuusmuistoilla

Peggyn pienessä punaisessa keittiössä sain muistutuksen siitä, että mustikkapiirakkaa voi tehdä pullataikinaankin. Niinhän sitä moni tekee, mutta minä en. Käytän yleensä muropohjaa mustikan alla, sillä niin elävästi on painunut makuaistiini tuntemus Saharaakin kuivemmasta mustikkapiirakasta. Se oli sitä todellista pakkopullaa piirakaksi naamioituneena.

No, kyseisen pullan leipoja on jo siirtynyt vuosia sitten autuaammille leivinlaudoille ja uskallan nyt sanoa, että hänen mustikkapiirakkansa syöminen oli useinmiten aika kova koettelemus. Tuon mielikuvan piinatessa ajatuksiani en ole koskaan edes kuvitellut tekeväni minkään sortin mustikkapiirakkaa pullataikinaan, vaikka tekemäni pulla onkin aina ollut ihanan pehmeää ja sopivan kosteaa.

Mustikkaista pullaa lapsuusmuistoilla

Peggy osaa kuitenkin kannustamisen jalon taidon ja päätin sittenkin kokeilla karisisivatko lapsuuteni karmivat kokemukset.

Niinpä laitoin viikonloppuna pullataikinan aluille ja ei aikaakaan, kun leipomoni pöydällä – suuressa kulhossa, valkoisen liinan alla – kohosi komea taikina, josta pyöräyteltiin pieniä pullapiirakoita taaperon innokkaalla avustuksella. Mustikat menivät vähän niin ja näin ja muutamassa muussakin mutkassa oikaistiin.

Täytyy myöntää, että lapsuusaikaiset muistikuvat Saharasta painuivat unholaan aika kovaa kyytiä, kun maistelimme uunituoretta, tuoksuvaista pullaa, jossa mustikkainen, ihanan kostea täyte oli herkkullisen suussasulavaa ja pullataikina paistunut mahtavan meheväksi.

Osaan pullista tuli mustikkarahkatäyte ja matkasimme valon nopeudella Paratiisisaarille, ei enää Saharaan – ihan niin kuin Peggy sanoi. ❤

Mustikkaista pullaa lapsuusmuistoilla

Silti olen sitä mieltä, että taidan kuitenkin jatkaa mustikkapiirakkani tekemistä muropohjaan. Se vain maistuu siltä oikealta mustikkapiirakalta, mutta mustikkapulla onkin sitten ihan eri juttu. 😉

Peggyn pieni punainen keittiö on muuten yksi suosikkiblogejani. Peggyn ihananan valloittava aurinkoisuus hehkuu kuvissa ja tekstissä. Tänä vuonna ajattelin tehdä kesän viimeisistä avomaankurkuista kurkkusalaattia Peggyn ohjeen mukaan.


web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


7 Comments

 • Peggy

  Mikä ihana maanantain aloitus oli, kun näin kirjoituksesi!
  Jännitin niin etukäteen miten pullan, mustikan ja muistojen yhdistelmä kanssa lopulta käy. Onneksi Sahara sai jäädä kamelien kanssa viettämään yhteistä aikaa ja jättää sinut matkamuistoiltaan pois 😀

  Mustikkapullat näyttää juuri oikeanlaiselta ja kyllä se murotaikinaankin tehty piirakkakin on hyvää, melkein täydellistä.

  Mukavaa viikkoa sinne ja kaunis kiitos <3

  Peggy

  • Maria/Luomulaakso

   Sahara onneksi sai jäädä nyt unholaan ja me leivomme useamminkin mustikkapullaa – rahkalla ja ilman. 🙂 Hurjan hyväähän tämä oli!

   Piirakaksi en vieläkään sitä silti osaa ajatella. 😀 Pitäähän sitä sentään jokin osa hyvästä lapsuustraumasta säilyttää. 😉

   Ja mukava, että ilostutin maanantaitasi, Peggy. <3

 • marketta

  Mieheni rakastaa pullataikinaan tehtyä mustikkapiirakkaa. Ja hyväähän se on, mutta jotenkin tulee aina tehtyä sitä murotaikinaversiota.
  Mutta mieheni mieliksi teen muutaman kerran vuodessa pellillisen mustikkapullapiirakkaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.