GMO

Monsanto, GMO ja Suomi

Eilinen Kunigaskuluttaja oli erinomainen. Solubiologi Liisa Kuusipalo toi hyvin esille geenitekniikan riskit. Pahimmillaan siinä on riski, että me vaarannamme koko elollisen luonnon. Lisäksi voimme saada riesaksemme synteettisiä tauteja, hedelmättömyyttä, syöpiä… Eivätkö nuo asiat jo yksin riitä puhumaan GMO:ta vastaan? Lisäksi Kuusipalo sanoi, että ne, jotka geenitekniikan keksivät olivat jo sitä mieltä, että sitä ei pitäisi koskaan viedä ulos laboratoriosta. Luonnossa emme voi enää hallita muuntogeenistä tuotetamme. Tuntuu hurjalta, että olemme valmiit vaarantamaan elollisen, monimuotoisen luontomme. Ja minkä vuoksi? Rahan?

Geenimuuntelun osuus alkaa n. 8 minuutin kohdalla, jos et alkuosaa ohjelmasta viitsi katsoa.Tosin alkuosakin on hyvä, ihan niin kuin Kunigaskuluttaja yleensäkin.

Nyt olisi ehkä hyvä hetki kaikkien ihmisten alkaa miettiä, mitä oikein haluavat ja minkälaisen tulevaisuuden jätämme lapsillemme vai jätämmekä tulevaisuutta lainkaan. Riskeerammeko luontomme ja jätämmekö lapsillemme perinöksi geenimuunnellun maailman. Riskit ovat suuret. Eikö olisi järkevämpää toimia ja estää GMO siemenen valtaan pääsy Suomen pelloilla? Eikö olisi järkevämpää suojata tavallinen ja luomutuotanto? Jos GMO siemen pääsee Suomeen ei meillä kohta ole omaa puhdasta tuotantoa vaan kaikki on geenimanipulaation saastuttamaa. Lopulta olemme riippuvaisia Monsantosta ja kumppaneista. Maailmalla on jo esimerkkejä geenimuunnellun aineksen saastuttamasta muusta tuotannosta sekä  siitä kuinka Monsanto suhtautuu siihen, jos heidän siementään tahattomasti leviää tavallisiin peltoihin. Ja tässä toinen linkki, joka käsittelee samaa asiaa ja vähän lisääkin.

Tämä asia on noussut minulle äärimmäisen tärkeäksi. Ja olen tosiaankin päättänyt tehdä jotain. Kotona on turha murista maailman epäoikeudenmukaisuudesta.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.