Blogiyhteistyö,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Kosmetiikka/Hygienia

Kuukuppikokemuksia sekä arvonta

Kuukuppikokemuksia sekä arvonta

Muutama kuukausi takaperin ostin alekoodilla kuukupin Leastoresta.  Olin kupin hankintaa jo muutaman vuoden pohtinut, mutta pohdinnaksi se oli jäänyt, kun kaapista jo löytyivät kestositeet ja olin aivan tyytyväinen käyttäessäni niitä.


Kaupallinen yhteistyö Leastoren kanssa.

Luomulaakso kiittää yhteistyöstä.


Kuukuppi kuitenkin kiehtoi siksikin, että se toisi takaisin käyttömukavuuden, jota olin joskus vuosia sitten kokenut tamponeja käyttäessäni. Kuukupissa ei kuitenkaan ollut riskiä sairastua toksiseen sokkioireyhtymään. Niinpä olin enemmän kuin onnellinen alekoodin saadessani ja päästessän sitä kautta tutustumaan LeaStoren kuukupivalikoimaan.

Kuukupin valinta

Itselleni aiheutti ensin ongelmia kupin valinta, sillä joka paikassa luki aina, että jokin koko sopi synnyttämättömille ja toinen taas synnyttäneille. No, ensiksi piti ottaa selvää, että kumpaanhan kategoriaan sitä mahtaisi itse kuulua kolmen läpikäydyn sektion jälkeen. Synnytäneeksi minut sitten lopulta laskettiin, mutta pienellä varauksella. Niinpä ostoskoriin lähti kaksi eri kokoa, joista päädyin kokeilemaan ja käyttämään sitä suurempaa kokoa eli sinistä Seleneä lähinnä  siksi, että sitä suositeltiin isommalle vuotomäärälle.

Opin, että useampi seikka voi vaikuttaa sopivan kuukupin löytymiseen. Kaikkien anatomia kun on erilainen.  Näistä ja muista kuppiin vaikuttavista asioista saa muuten hyvin tietoa Leastoren sivuilta.

kuukuppi03

Valintaprosessini ajan Leastore jaksoi ystävällisesti neuvoa sähköpostitse minua  kuukuppini valinnassa ja lopulta päädyin kotimaiseen  Lunetten kuukuppiin ja valinta osui kerralla ihan nappiin. Joskushan voi käydä niin, että valittu kuukuppi ei olekaan itselle se sopivin ja joutuu hiukan etsimään  omalle anatomialleen parasta vaihtoehtoa.

Mallin lisäksi itselleni oli tärkeää varmistaa, että kuukuppi on varmasti silikoninen eikä lateksinen, sillä lateksisen kuukupin käytöllä olisi minulla tullut olemaan kivuliaat seuraukset, sillä lateksiallergia on ollut matkassa usemman vuoden ja suora kosketus saa yleensä aikaan kutinaa ja ihottumaa. Limakalvokosketusta en uskalla edes ajatella!

Millaista on käyttää kuukuppia?

Jännitin aika paljon kuukupin käytön aloittamista. En tiedä miksi, mutta jotenkin koin sen hyvin haastavaksi, mutta näin jälkeen päin ajateltuna se oli aika turhaa, sillä käyttö olikin oikeastaan ihan helppoa muutaman alkuongelman jälkeen.

Opin nopeasti, miten kuppiin kannatti tarttua kiinni, jotta sen sai kätevästi paikoilleen ja muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen se alkoi sujua jo mutkattomasti. Itse koin hankalimmaksi kuukupin poistamisen ja myönnettävä on, että monen muun tapaan saatoin saada parikin sydänkohtausta kun tuntui, että kuppi on hävinnyt ikuisiksi ajoiksi tai se ei muuten vain suostunut liukumaan ulos, vaikka olisi mitä tehnyt. Kummasti auttoi, kun antoi asian hetken olla ja jatkoi normalia elämäänsä ja yritti sitten hetken kuluttua uudelleen. Välillä tuntui, että kuukuppi suorastaan vaistosi nousevan paniikinpoikasen ja pysytteli visusti paikoillaan ja kieltäytyi tulemasta pois. 😛

kuukuppi02
Kuukupin kätevä säilytyspussi.

Nämäkin vaikeudet hävisivät ajan kassa ja sitä vain oppi tuntemaan mitä kulloinkin piti tehdä, jotta kupin sai napattua kiinni ja vedettyä pois. Muutaman käyttökerran jälkeen tulin myös siihen tulokseen, että haluan napsaista antennista pienen palan pois. Turhaan olin sitäkin arkaillut alkuun.

Se, mikä ehkä eniten hämmästytti oli, että ainakaan minulla kuukuppi ei ole kertaakaan vuotanut. Olin varautunut takuuvarmoihin ohivuotoihin ainakin silloin, kun kuppi olisi täysi, mutta sellaista ei ainaakaan vielä ole tapahtunut.

Olen kokenut kupin tyhjentämisen varsin helpoksi. Myönnettävä tosin on, että toistaiseksi imetyksen yhä jatkuessa ja kierron ollessa hyvin epätasainen, en ole joutunut kupintyhjennyspuuhiin vielä kodin ulkopuolella, vaan olen saanut tehdä sen ihan rauhassa kotona. Luulen  kuitenkin, että ei kupin tyhjentäminen muualla ole paljon sen kummempi juttu, jos sitä edes päivän aikana joutuu tekemään, sillä kupin tyhjennysväli on parhaimmillaan huimat 12 tuntia. Ja pienimmilläänkin reilusti enemmän kuin yhdenkään siteen.

Pienen harjoittelun jälkeen kuukupin käyttö sujuu varsin helposti ja on moninkertaisesti mukavampi kuin yksikään side.

kuukuppi04
Miksi käyttää kuukuppia

Syitä käyttää kuukupia on monia. Helppous ja mukavuus ovat toki kärjessä, sillä onhan kyseessä asia, joka on iso osa jokaisen naisen elämää ja tuskinpa kukaan meistä on kovin riemuissaan kuukautisten alkaessa.

Muitakin hyviä puolia kuukupista toki löytyy eivätkä ne ole ollenkaan huonompia. Yksi merkittävä näkökanta on ehdottomasti kupin ekologisuus. Hyvin ja oikein hoidettuna kuukuppi kestää käytössä vuosia. Kuukuppi on siis järkevä ja kestävä valinta ympäristön kannalta. Kukkarokin kiittää, sillä kuukuppi tulee reilusti halvemmaksi kuin muut kuukautissuojat.


Kuukupin arvonta

Ostin tosiaan kaksi kuukuppia alekoodillani. Toinen kuppi on myös kotimaisen Lunetten valmistama, mutta eri kokoa kuin omani.

Nyt sinulla onkin tilaisuus  voittaa kuukuppi itsellesi tai vaikka tyttärellesi!

Kyseessä on siis  Lunetten Cynthia koko 1 kuukuppi, joka sopii hyvin käytettäväksi, jos vuoto on niukasta normaaliin. Se on myös oivallinen kuppi synnyttämättömille ja sen materiaali on  hiukan pehmeämpi kuin koossa 2.

Tässä ohjeet osallistumiseen:

1. Kerro, oletko tutustunut kuukuppeihin aikaisemmin ja millainen mielikuva sinulla kuukupeista ja niiden kaytöstä on.

2. Arvonta päättyy 5. 2.2017  keskiyöllä ja arvonnan voittaja julkistetaan seuraavan viikon aikana, kun arvonta on ehditty suorittaa. Ole tarkka kirjoittaessasi sähköpostiosoitettasi sille varatulle riville, sillä lähetän voittajalle sähköpostia, jotta saadaan arvontavoitto perille.

Onnea arvontaan!


web stats


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


32 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.