Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Koti/Keittiö

Kattila-ostosten jälkeen opittua

T_obhnordicakattila2Muutama kuukausi sitten oli aika heittää hyvästit vanhoille pinnoitetuille kattiloille, jotka olivat tulleet tiensä päähän. Ne olivat keraamisella pinnoituksella varustettuja ja oli tarkoitus löytää uusi vastaava tilalle, koska teflonisia en tähän taloon halunnut, vaikka niiden pinta olisikin ties mitä “hyper-super-kovaa-uutta-hienoa-materiaalia-joka-ei-päästä-mitään-ilmaan-ihmiseen-tai-ilmakehään”. Ajattelin siis jotain keraamista pinnoitetta ja päädyin helppouden ja nopeuden sekä houkuttelevan halvan tarjouksen myötä tähän: OBH Nordica Eco Kitchen kattila 5l.

Kattila on sinänsä ihan toimiva ja kauniin näköinen, mutta nuo kahvat…niiden kanssa on käynyt jo pari kertaa vahinko ja kädet ovat palaneet. Kattilan korva suojataan silikoni läpsyköillä, jotka sujautetaan kattilan korvien päälle. Ensinäkin niiden “asentaminen” on epämukavaa ja toiseksi kuumuus tulee niistä läpi ja kattilasta on hyvinkin epämukavaa pitää kiinni, kun hämmentää täyttä kattilallista ruokaa. Alkuun en muistanut laittaa läpsyköitä paikoilleen ja epähuomiossa nappasin kiinni suojaamattomaan kattilan korvaan. Tapahtuma kirvoitti  muutaman ärräpään ilmoille. Toista kertaa en varmasti samaista tuotetta osta, jos ei tuotekehittely ole keksinyt jotain parempaa. Toisaalta tuotekehittelyä ei oikeastaan edes tarvita – miksi perinteiset kattilan korvat on hylätty ja laitettu tilalle tällaiset läpsykät? Mikä vika vanhoissa oli? Ainakin ne olivat toimivat ja kädetkään eivät palaneet. Ehkä kyseessä on muotoilu ja pelkkä ulkonäkökysymys. On se toki mukavaa, että käyttöesineet näyttävät kauniilta, mutta kattilassa luulisi käytettävyyden ajavan ulkonäköseikkojen ohitse.

T_obhnordicakattila1Rehellisyyden nimissä täytyy myös mainita, että en ostaessani edes huomannut näitä läpsyköitä. Huomio kiinnittyi kauniiseen väriin, keraamiseen pinnoitteeseen sekä siihen, että kattila sopi induktio liedelle ja oli riittävän suuri. En toisaalta ollut koskaan törmännyt kattilaan, jonka korvien suunnittelu olisi näin pielessä. Joskus toki korvat ovat olleet väärän kokoiset käyttäjän käteen nähden ja silloin on ollut mahdollista, että onnistuu itsensä kuuman kattilan kylkeen polttamaan, mutta nekin tapaukset ovat olleet yhden käden sormilla laskettavissa. Tämän kattilan kanssa polttaa sormensa sen verran usein, että voi sormilla laskemiset kohta unohtaa tyystin!

Toinen OBH Nordica-luomus sen sijaan on vallan mainio ja tykkään siitä kaikin tavoin. OBH Nordica Eco Kitchen -kasari 2l on ihanan vihreä ja kaikin puolin toimiva kapistus. Näitä ajattelin hankkia taloon vielä toisenkin! Onneksi tähän ei ole keksitty mitään ihmeellistä silikoniläpsykkää, joka olisi pilannut toimivan ja kauniin kasarin.

Positiivisena puolena mainittakoon, että keraaminen pinnoite on kestänyt sekä kattilassa että kasarissa mainiosti ja on edelleen kuin uusi, vaikka molemmat ovat olleet käytössä käytännössä joka päivä. Ehkä se vähän lievittää kattilan korvien tuomaa harmitusta.


shopify analytics ecommerceSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.