Eko,  Kierrätys,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Koti/Keittiö,  Muut

Jukka Isotalon kauniit, ekologiset lasiluomukset

Jukka Isotalon kauniit, ekologiset luomuksetLasitaiteilija Jukka Isotalon lasiset luomukset kiinnittivät heti huomioni viikonloppuna Knehtilän luomutilan Elomarkkinoilla. Pullot ja lasit olivat arjen luksusta parhaimmillaan ja kyllä näitä ihanuuksia kattaisi ihan mielellään juhlavampaankin pöytään. Rakastan lasia ja kun siihen yhdistetään ekologisuus on lopputulos aikamoisen mahtava – ainakin kun Isotalo pääsee luomaan.

Kaikki ihanuudet on tehty sellaisista vanhoista pulloista, joita ei Suomessa voi täyttää uudelleen. Materiaali Isotalon mallistoon tuleekin ravintoloista ja Alkon logistiikan kautta. Myös tavarankuljetuksessa on kiinnitetty huomiota ekologisuuteen ja iso osa materiaali– ja tuotekuljetuksista hoidetaan tavarankuljetuspyörällä. Voisiko asioita enää paremmin tehdäkään!

En voi sanoa, että pitäisin kaikista kierrätysideoilla luoduista esineistä olivat ne sitten lasia tai jotain muuta.  Toiset vain ovat onnistuneempia kuin toiset.  Ehkä siksikin oli hauskaa törmätä niin viimeisen päälle suuniteltuun tuotteeseen, jossa yhdistyy eleetön kauneus, linjakkuus ja mahtava käyttömukavuus ripauksella utua ja keveyttä.  Juuri sitä Jukka Isotalon Evolum tarjoaa.

Jukka Isotalon kauniit ja ekologiset luomukset

Tuotteet valmistetaan käsityönä hiomalla, koristeet hiekkapuhaltamalla eikä laseja hapoteta. Tuotteen valmistusprosesissa ei myöskään sulateta vanhaa tuotetta vaan hyödynnetään sen muotoa sellaisenaan. Näin energian kulutuskin pysyy minimissään. Osassa esineitä käytetään myös lasitusliikeen ylijäämäpaloja. Upeat puuosat ovat leppää, joka on käsitelty pellavaöljyllä.

Jukka Isotalon kauniit ja ekologiset luomukset

 

Jukka Isotalon kauniit ja ekologiset luomukset

Isotalon tuotantoa on ollut esillä niin Tokiossa kuin Euroopassakin Green Design näyttelyssä ja onpa hän suunnitellut palkintopokaalejakin vuoden 2009 kisoihin Leville.

Alla olevan kuvan ruskeat lasi-ihanuudet jäivät kummittelemaan mieleeni. Ne ja ylimmäisen kuvan suloiset pienet, graninipulloista tehdyt lasit voisin adoptoida vaikka heti. Tosin pidän kovasti myös lasipurkeista puukansilla ja pullotkin olivat mahdottoman kauniita. Huomaan, että en oikein osaa päättää, mikä olisi se kaikkein kaunein. Taisinkin tulla jättäneeksi aikamoisen määrän sormenjälkiä myyntipöydän tuotteisiin. 😀

Pitää varmaan ihan oikeasti alkaa toivoa lasiastiastomme pikaista kuolemaa – korvaisin ne mieluusti Isotalon taidokkailla laseilla, silläkin uhalla, että saisin jatkuvasti pelätä jonkun särkevän lasinsa vahingossa. Kyllä arjessakin voi olla kauniita esineitä käytössä eikä aina vain haudata niitä parhaimpia sinne kaapin perälle odottamaan jonkin sortin kissanristiäisiä. Sillä tavalla ei välttämättä ehdi koskaan lempiastioistaan edes nauttia!

Jukka Isotalon luomuksiin pääsee paremmin tutustumaan Evolumin Facebook-sivuilla sekä Evolum-sivuston galleriassa, josta muuten löytyy mielettömän kaunis Onni-valaisin. Itse asiassa pidin aivan kaikesta, mitä sivuilla näin. Koskaan ennen ei ole minkään muun kanssa käynyt näin. Evolum.  ❤

Jukka Isotalon kauniit ja ekologiset luomuksetweb statisticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

 • marketta

  Jukka Isotalon tuotteisiin tutustuin vuosia sitten, ollessani IKATA:n lasityökurssilla Kihniössä. Itsekin silloin kokeilin pullon katkaisua ja hioinkin pari pullon puolikasta maljakoiksi. Katkaistun reunan hiominen niin, ettei siitä saa haavoja, oli työläs vaihe. Monella eri hiomalaipalla niitö hinkattiin.
  Hiekkapuhalsin niihin jotain kuvioita, en enään muista mitä. Lahjaksi ne taisin antaa, itsellä niitä jokatapauksessa ei ole.

  • Maria/Luomulaakso

   Oli varmasti mahtava kokemus! Pääsisipä itsekin joskus kokeilemaan! En varmaan mitään noin hienoa osaisi tehdä, mutta olisi hauskaa katsoa, mitä saisi aikaiseksi. 🙂

   Katkaistun reunan hiomisessa saa varmasti olla tarkkana. Juuri pari päivää sitten testasin rikkoutuneen lasin terävyyttä. Hyvän haavan siitä sai. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.