Puuroperjantai,  Ruokakorin Reseptit

Hedelmäistä riisipuuroa isoäidin tapaan

Tällä viikolla tuntui siltä, että remonttiraivauksen keskellä kaivattiin erityistä hemmottelua. Puurotreenit jatkuivat hedelmäisissä tunnelmissa, kun kattilat täyttyivät niin omenoista kuin aprikooseistakin ja varsinaiseksi puuroainekseksi valikoitui lasten toiveesta riisi.

Kyseiset reseptit muistuivat taas mieleeni selatessani viime viikolla reseptivihkoa, johon vuosien varrella on tullut kirjoitettua yhtä sun toista. Paljon vanhoja reseptejä 1920-luvun keittokirjoista ja toki muunkin ajan.

Saattaapa hyvinkin olla, että molemmat mumminikin ovat näitä aikanaan keitelleet ensin lapsuudenkotinsa puuhelloilla ja sitten myöhemmin oman kotinsa valurautaliesillä perheen odottaessa vesikielellä tuoksuvan puuron valmistumista.

Hedelmäistä riisipuuroa isoäidin tapaan

Riisi-omenapuuro

n. 3 dl vettä
1 l luomumaitoa
n. 2 dl luomupuuroriisiä
n. 1 tl suolaa
n. 7 luomuomenaa kuorineen tai kuorittuna 

1. Laita n. 3 dl vettä ja kiehauta. Lisää sitten riisit ja anna kiehua muutaman minuutin, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hauduttele hissukseen kannen alla välillä sekoitellen vajaan tunnin verran. Lisää joukkoon paloitellut omenat ja kiehauta. Valmista, kun koostumus miellyttää omaa silmää ja makunystyröitä.

Riisi-aprikoosipuuro

n. 3 dl vettä
1 l luomumaitoa
n. 2 dl luomupuuroriisiä
n. 1 tl suolaa
n. 200 g kuivattuja luomuaprikooseja (tai maun mukaan)

1. Laita n. 3 dl vettä ja kiehauta. Lisää sitten riisit ja anna kiehua muutaman minuutin, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hauduttele hissukseen kannen alla välillä sekoitellen vajaan tunnin verran. Lisää joukkoon paloitellut kuivatut aprikoosit ja kiehauta, jotta aprikoosit pehmenevät hiukan.

Mikäli omena tai aprikoosi eivät syystä tai toisesta maistu, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla jollain muulla hedelmällä.

omena

Ensi perjantaina taas erilaiset puurot. Saa nähdä, mitä silloin on keksitään. 🙂

Aiempien viikkojen  Puuroperjantai-postauksiin pääset tutustumaan näppärästi täällä. Tähän mennessä on maisteltu monenmoisia makuja aina kahvista valkosipuliin ja kurkkuun sekä taateliin.

Tule mukaan tekemään Luomupuuron maailmanennätystä!

Kuvat: © Luomulaakson Maria


web counter

web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.