Haasteet / Listat

Blogini tarina-haaste

Sain menneellä viikolla ihanan haasteen Taikasaappaat blogista. Kyseistä blogia olen lueskellut muistaakseni joskus viime kesästä alkaen suurella innolla, sillä aiheet ovat mielenkiintoisia eikä sekään seikka, että blogin pitäjä on mm. toimintaterapeutti, ainakaan vähennä kiinnostustani.  Käykäähän ihmeessä kurkkimassa!

Blogini tarina-haaste

Blogini tarina

Blogini näki päivänvalon maaliskuussa 2008. Jokin aika aikaisemmin olivat alkaneet neurologian poliklinikan käynnit yhden lapsistani kanssa. Vertaistuen tarve oli suuri ja vasta käynnistynyt blogini toi tarvitsemaani helpotusta arkeen sekä myös paikkaa pohtia ilmastonmuutosta ja vähän myöhemmin luomuakin, kun sattuman kautta selvisi, että lastemme iho- ja suolisto-ongelmat paranivat sillä, että ruokavalio koostui luomusta. Olimme onnellisia, kun ratkaisu oli noinkin yksinkertainen.

Ensimmäinen saamani blogikommentti tuntui mahtavalta ja bloggaamisen yksi parhaista puolista onkin ehdottomasti lukijoiden kommentit.

Blogin myötä sain myös uusi ystäviä ja sellaisetkin ihmiset, joita ei ollut vielä koskaan nähnyt, muuttuivat todella tärkeiksi ja ajan saatossa myös läheisiksi.

cropped-R_hummus01.jpg
Lasten koulutaipaleen kynnyksellä pohdittiin paljon ruoka-asioita ja niiden sujumista kouluyhteisössä. Päädyttiin lopulta siihen, että lapsillemme pakattiin ruoka kotoa mukaan. Lasten ruoka-asiat olivatkin tuolloin hyvin seurattuja blogissani ja silloin saamamme tuki oli korvaamatonta.

Ruoka-asiat toivat tullessaan myös kiinnostuksen arjen kemikaaleihin ja siihen, mitä kaikkea kodeissa oikeastaan lattioille ja tasoille tulee kaadetuksi. Niin se vain on, että lapset tuovat tullessaan tarpeen muuttaa maailmaa ja saada se paremmaksi paikaksi tuleville sukupolville. Samalla syssyyn alkoi myös no poo kokeiluni, joka ei kuitenkaan jäänyt omalla kohdallani pysyväksi ratkaisuksi. Onneksi on ekoshampoita. 🙂
 Kuva_puumaja2

 

Ajan kanssa blogin nimi on muuttunut pariin kertaan. Ensimmäisen kerran jo pian aloituksen jälkeen ja  toinen muutos oli lähinnä helpottava ja selkiyttävä, kun Kotiäidin Luomulaakso lyheni ja selkiytyi pelkästään Luomulaaksoksi ja yhtenäisti näin blogin nimen ja osoitteen. Jonkinlainen taitekohta tuo nimimuutoskin oli, sillä se oli alkusoittoa tuleville muutoksille.

Blogissa elettiin yhdessä välissä myös hiljaisempi kausi keskenmenojen aikaan ja sitten vielä silloin, kun kolmas lapsemme vihdoin syntyi ja sain pian sen jälkeen vakavan veritulpan, joka vei aina teholle saakka. Tuo aika oli kuitenkin samalla pohdintojen täyttämää ja mietin, mitä oikeastaan haluan blogini kanssa tehdä. Päätös muotoutui pikku hiljaa ja lopulta maaliskuussa 2015 aukeni blogi uudessa, omassa verkkotunnuksessa ja se mahdollisti paljon sellaisia asioita, joita en ollut aiemmin pystynyt tekemään. Pitkästä aikaa tuntui hyvältä ja ihmettelin, miksi olin edes harkinnut lopettavani kirjoittamisen, joka on minulle kuitenkin ehkä se rakkain harrastukseni.

Kuva_sairaala2

Pikku hiljaa, voimien palatessa bloggaamisesta tuli jälleen säännöllistä ja nautin suuresti päästessäni hetkeksi istumaan ja kirjoittamaan. Kolmilapsisen perhen arkea pyöritettäessä ei kuitenkaan aina onnistu olemaan ihan niin säännöllinen kuin toivoisi.

Aiheet ovat eläneet jonkin verran, mutta pääteemoina ovat aina olleet lapset, arki ja elämä keittiössä sekä puutarhassa, sillä osa vuoden kasviksista kasvaakin omassa laatikkopuutarhassamme ja ainakin pinaatin sekä monen yrtin osalta olemme olleet omavaraisia jo jokusen vuoden.

Viimeisen vuoden aikana Luomulaakso otti muutaman hyvin pienen askeleen kohti muotiblogeja, sillä oman osionsa saivat silloin vaatekaappini aarteet, unohtamatta vintage ihanuuksia. 🙂

Viime vuonna blogiarvonnat olivat varmaankin se uusin ja isoin juttu blogissa sekä tietenkin haastattelut, joita tein pari viime vuonna. Ajan salliessa niitä olisi varsin mielenkiintoista tehdä lisääkin. Myös erilaiset yhteistyöt mm. tuotekokeilujen muodossa ovat tulleet osaksi blogia.

Tänä vuonna blogiin tulivat ajatelmat kuvien kera. Niistä olen aina pitänyt ja olikin ihanaa saada liitettyä ne jälleen osaksi blogia – tällä kertaa vain kauniimmassa muodossa kuin ennen.

Blogin ilme on muuttunut alkuajoista selkeämmäksi ja raikkaammaksi ja uusi blogipohja toi paljon uusia mahdollisuuksia. Myös teksti on vuosienn varrella hioutunut ja kirjoitustyylikin on jonkin verran muuttunut. Opittavaa on toki edelleen paljon, mutta se tuntuu vain mukavalta. 🙂

kuva_pulla01
Haastan mukaan seuraavat blogit:

Peggyn pieni punainen keittiö

Tipulassa

Nettimartan pihapiiri

Ekojalanjäljillä

Haasteen säännöt:
 
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitä voi tietysti myös pyytää)
2. Kirjoita ja julkaise oma blogitarinasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossaja mitkä ovat olleet merkittäviä taitekohteita.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi  ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet instagrammissa, käy halutessasi lisäämässä jonkun kuvasi yhteyteen tägi #Blogisitarina. Näin kaikki instagrammissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina – haasteen käynnisti kototeko-blogi.click trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.