Kuviomuottien tuotoksia
Päivällä sain paistettua springerlet Petruksen Piparkakkujen reseptillä. Olin valinnut hyvin simppelin reseptin. Lopputulos oli yllättävä, sillä olin henkisesti valmistautunut siihen, että vähintään joka toinen laatta olisi kohonnut ja kuvio olisi mennyt piloille. Niin ei kuitenkaan käynyt. Muutama meni toki aika kurjaan kuntoon, koska pinta kohosi liiaksi. Mutta suurin osa näytti ihan siltä kuin pitikin.
Sen verran sörkin reseptiä, etten laittanut perinteistä aniksen makua vaan mantelin makua, sillä anista ei sopivassa muodossa ollut ja tuumin, että manteli ei voi koskaan olla pahaa missään. Eikä se ollutkaan. Seuraavaksi ajattelin kokeilla näitä sitruunalla, koska mikään missä on sitruuna ei voi olla pahaa ja jos sitten vaikka kolmannella kerralla saisin sitä anistakin näihin sujautettua niin pääsisimme maistelemaan perinteistä versiota.
Pikkuleivät kohosivat himpun verran pohjan puolelta ja pohja oli ottanut myös pikkuisen väriä. Muotin kuvio toistui suurimmassa osassa tarkkana. Sanoisin, että ei ihan huono ensimmäinen kerta, vaikka opittavaa onkin vielä millä mitalla! Monta leivontakertaa seuraa vielä perässä! Näillä muoteilla on mahtavan ihanaa leipoa ja Petruksen Piparkakkujen tarkoilla ohjeilla se tuntuu sujuvan vallan mainiosti! Ei voi kuin todeta, että valtavan hyvin on ohjeet sivustolle naputeltu!
Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että Petrus on jaksanut kertoa puumuottien ihmeellisestä maailmasta, sillä ilman aikanaan löytämääni mahtavaa blogia olisin ollut autuaan tietämätön siitä mahtavasta perinteestä ja tunnelmasta, jota nuo sivut niin ansiokkaasti välittävät – nykyisin tosin Facebookin puolella. Lämmin kiitos hyvin tehdystä työstä.
Taidemme muuten ensi jouluna joutua tekemään näitä perinteisten piparien ja muiden herkkujen lisäksi. Tuo appeni tekemä puinen kynttilämuotti on minusta niin soma, että pakkohan näitä on joulun aikaan saada!
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
9 Comments
Petrus Kurppa
Hieno tulos! Springerlen kuuluu kohota pohjasta ja paistopinta pohjan osalta on OK. Joskus ns. pikku jalka eli taikinan kohoaminen pohjasta käsin tapahtuu vinosti, hurjasti tai muutoin esteettistä silmää haitaten. Leipomisen kädentaidoissa tekijän jälki saa näkyä, siitä kannattaa olla ylpeä.
Maria/Luomulaakso
Kiitos. 🙂 Olipa ihana kuulla asiantuntijan mielipide. 🙂 Toivottavasti jaksat jakaa tulevaisuudessakin puumuottien ihanaa maailma meidän muiden kanssa.
Pingback:
TaRa
Hyvältä näyttää ja varmaan ovat hyviäkin.
Pitäneepä tutustua ohjeeseen vähän tarkemmin. 🙂
Maria/Luomulaakso
Olivat hyviä. 🙂 Niitä vain oli liian vähän! 😀
Peggy
Onpa kauniita pikkuleipiä ja voih, miten ihania puumuotteja <3
Maria/Luomulaakso
Kiitos. Tykkään näistä kyllä aivan valtavasti! 🙂
Peggy
Niin minäkin! Upeita ja aika taitava taitaa olla leipurikin 😉
Maria/Luomulaakso
Kiitos. ❤ *punastuu*