Historialliset vaatteet/asusteet/ompelu

Viitan ompelua ja haaveita uusista hameista

Viimeisestä blogipäivityksestä on jo aikaa, mutta hyvästä syystä.

Minä ompelen – käsin. Mieheni sisaren häät ovat kuun lopulla. Aloitin viitan teon jo jokin aika sitten ja onnistuin samalla tuhoamaan ompelukoneen jollain tapaa. Kone imaisi sisäänsä yhden kerroksen viitasta ja kun sain sen sitten koneen syövereistä irrotettua ei ompelumasiina sitten tahtonutkaan toimia niin kuin ennen. Lasten liivt olivat vielä alkutekijössään ja niitä en todellakaan aikonut alkaa käsin ommella. Onneksi lähipiiristä (Kiitos!) löytyi vanhimmalle punainen liivi ja nuorimmaiselle liivi hankittiin kaupasta.

Viittaani ommellessa olen huomannut, että käsin ompeleminen on muuten kivaa. Kun saan viitan valmiiksi haluan aloittaa jonkin uuden työn ja nimenomaan sellaisen, jossa ei ole aika rajaa.

Ajatus käsinompelemisesta kiehtoo monestakin syystä. Se on huomattavasti rentouttavampaa kuin koneella ompeleminen – ainakin minusta. Toiseksi ajatus käsinommelluista vaatteista tuntuu jotenkin mukavammalta.

Lasten mentyä nukkumaan ja yrittäessäni rentoutua olen selaillut pukukirjoja ja googletellut vanhojen asujen kuvia. Joskus aikaisemmin mainitsin, etä pidän vanhoista asuista. Tämän hetkinen vaatevarastoni sisältää lähinnä keskiaikaisia tai keskiaikahtavia asuja. Joissakin on vaikutteitta 1890-1910 luvuilta ja tuon aikakauteen osuu asuja, joita esim. Vihervaaran Anna sarjassa nähdään. Nyt haaveissa olisikin onnistua ompelemaan muutama uusi “vanha” vaate käsin – tai ainakin melkein ilman ompelukonetta. Aikaa se vaatii kuitenkin paljon ja koska pian on kevät ja puutarhatyöt taas alkavat ei ompeluun tuossa mittakaavassa ole aikaa. Mutta sitten syksymmällä tilanne voisi olla ihan toinen. Kaapista löytyy muutama hameeksi sopiva kangaskin.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.