Arki

Taapero leipurina

Tänään keittiössä valmistui koulusta palaaville jääpuikoille banaanilla makeutettua teeleipää ja kokeilimmepa niiden kanssa kaakaon sijaan teetä. Teeleipä upposi nopeasti, mutta teenjuojia ei meidän lapsistamme hevillä saa. Kaakao nyt vain on parempaa.

Teeleivän valmistaminen oli ihan oma prosessinsa. Taapero on nykyään mukana kaikessa ja etenkin kaikki keittiöaskareet kiinnostavat paljon. Leivän leipominen ja etenkin aineiden kulhoon lisääminen on mahtavan hauskaa. Sain huomata, että sitä se oli tänäänkin.

kuva_taikina

Kauaa en ehtinyt olla keittiöstä poissa, kun työpöytä tuntui peittyneen jauhopilveen pikkuiseni annostellessa desimitalla jauhoja kulhoon, jossa oli jo valmis taikina. Jauhopurkinkin hän oli hyvin omatoimisesti hakenut jakkaran avulla kaapista.

Välissä kuului vain kirkas MAM, kun taapero sekoitteli jauhoja taikinan joukkoon. Mam tarkoittaa häntä itseään. Pojan oma viittoma on sama kuin pupun viittoma ja ainakin parisen kuukautta on ollut tiuhassa käytössä mam, joka tosiaan tarkoittaa myös häntä itseään. Sanaa tehostetaan välillä viittomallakin, kun oikein tosissaan kerrotaan, jonkin asian olevan hänen tai hän haluaa jonkin asian ehdottomasti tehdä itse. Meillä onkin tällä hetkellä meneillään aikamoinen mam-kausi.

Onneksi taikina pelastui, mutta sen verran voin sanoa, että aika iso satsi teeleipää tuli tehdyksi! 😀shopify traffic statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.