Historialliset vaatteet/asusteet/ompelu

Pieni talo preerialla

Ruudullinen kangas on nyt leikelty ja ommeltu. Lopputuloksen voi nähdä tässä. Monelle on tullut mieleen Pieni talo preerialla-sarja ja eipä mielikuva paljon paremmin voisi oikeaan osua.

Pieni talo preerialla

Olen itse asiassa aika ylpeä aikaansaannoksestani, sillä siitä pisteestä, josta lähdin liikkeelle en edes uskaltanut kuvitella saavani aikaan tätä. Hame on helppo tehdä, mutta pusero vaati jo sitten vähän enemmän. Purkasin osiin yhden mieheni vanhan paidan ja käytin sen kappaleita apuna kaavojen saamiseksi ja lopputulos olikin sitten yllättävän hyvä. Ihan ihmettelin itsekin! 😀 Ja seuraavan puseron kohdalla osaan jo sitten muutaman muunkin kohdan tehdä toisin, kun kokemusta on kertynyt taas hiukan lisää.

Pitsinen kaulus on muuten kirppislöytö. Vuosi takaperin löysin euron puseron, joka oli muuten kammottava, mutta kaulus – se oli kuin luotu johonkin muuhun vaatteeseen! Niinpä pusero päätyi kaappiini roikkumaan ja odottamaan sitä täydellistä kangasta kaveriksi. Pieni talo preerialla

Asua on jo muutamaan otteeseen testattu ja se oli varsin mukava. Kangas ei ollut liian kuuma ja mukavan pehmeäkin se on. Ja vaikka kangas onkin pelkästään puuvillaa, se ei silti rypisty vallan mahdottomasti vaan sillä lailla sopivasti – mikäli sopivasti nyt sitten voi rypistyä. 😀

Tämä asu on käytössä lähinnä kotona.

Puutarhakauden alkaessa taitaa olla aika sulkea hetkeksi Luomulaakson ompelimo – ainakin sitä sopii yrittää.

Marian vaatekaapin etusivulle pääset tästä.

shopify traffic statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.