Eko,  Koti,  Ruoka

Hyllyjä papupurkeille

Minusta palkokasvit lasipurkeissa ovat kauniita. Niin ovat kyllä kaikki muutkin kuivatut jutut yrteistä appelsiininkuoriin. Olisi sääli sysätä jotain niin ihanaa kaapin perälle pois silmistä.

Viikko sitten sain uuden hyllyn seinälle. Ihan valmis se ei vielä ole, mutta maalaaminen saa odottaa kesää ja parempaa tuuletusta.

Laitoin kuitenkin jo ison osan säilytyspurnukoista hyllylle, jotta pääsin suunnittelemaan käyttöä hyllyille, joissa purkit ennen majailivat. Mukava on sekin, että nyt palkokasvit löytyvät käytännössä yhdestä paikasta eikä sieltä täältä. On paljon helpompi pitää varastosta lukua, kun tietyt asiat ovat jokseenkin samassa paikassa. Lähes viiteen metriin hyllyä mahtuu muuten aika mukava määrä purkkejaja

Hylly kulkee lähellä katon rajaa eikä vie ylimääristä tilaa lainkaan, mutta muutti huoneen ilmeen jotenkin ryhdikkäämmäksi.  Huone on myös yksi vähävaloisimmista tiloistamme ja se on hyvä. Ruokatarvikkeet harvemmin muuttuvat paremmiksi auringon valossa.

Osa purkeista on jo tyhjiä. Huomaa, että olemme jo melkein keväässä. Kuivattuja voikukkia tai nokkosia ei ole enää paljon jäljellä. Onneksi pihalla alkaa jo näyttää hiukan keväiseltä. Pian pääsemme poimimaan ensi talven varastoja!

Pidän erilaisista purkeista. Erityisesti vanhat lasipurkit ovat kauniita, muta kyllä moni uusikin toimii ihan hienosti. Osa purkeista on ostettu uutena, osa on kirppislöytöjä ja osan olen saanut joltain rakkaalta ihmiseltä. Ei uskoisi, että pelkkä lasipurkki voi sisältää niin kovin monta muistoa.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.