Joulu,  Pikkuleivät,  Ruokakorin Reseptit

Hedelmäiset kaurapyörykät

Nämä hedelmäiset pyörykät ovat kuuluneet joulun aikaamme esikoisemme syntymästä saakka eli jo melkein parinkymmenen vuoden ajan. Ne ovat siitä mukavia, että ne ovat nopeita tehdä ja näitä voi pyöritellä myös yhdessä lasten kanssa. Paistamistakaan ei tarvita, joten voisiko parempaa reseptiä enää ollakaan. Raaka-aineetkin löytyvät melko helposti luomuna.

Tänä vuonna näitä on tehty jo muutaman kerran, sillä sen verran arki taas joulukuussa heitteli, että monimutkaisemmat leipomukset saivat jäädä tuonnemmaksi.

Hedelmäiset kaurapyörykät

Hedelmäiset kaurapyörykät

n. 7-7,5 dl kaurahiutaleita
n. 0,5 dl auringonkukansiemeniä
n. 1,5 dl kookoshiutaleita

n. 110 g voita
kukkurallinen 1 dl sokeria
2 munaa
n. 2 dl erilaisia kuivahedelmiä maun mukaan
manteli- tai vanilja-aromia


1. Sekoita kulhossa, kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet sekä kookoshiutaleet.
2. Kuumenna pienellä lämmöllä hyvin sekoittaen kattilassa voi, sokeri ja kananmunat.
3. Seoksen alkaessa sakeentua, lisää joukkoon kuivatut hedelmät (isot pilputtuna).
4. Lisää massa kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
5. Vuoraa kannellinen rasia leivinpaperilla ja tee massasta lihapullan kokoisia palleroita.
6. Säilytä pallerot jääkaapissa.



Luomulaakson Joulu-sarjan muita reseptejä löydät täältä.

Steenbergsin erilaiset aromit sopivat hyvin leivontaan.

Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.