Puutarha

Haaveilua uusista kasveista

Kevään lähestyessä uusien puutarhakasvien hankinta on käynyt mielessä useammin kuin kerran. Viime talven aikana innostus seljaa kohtaan on kasvanut entisestään ja tällä hetkellä mietinnän alla olisikin seljapensas, johon kasvaisi aikanaan kukkaterttuja ja niistä saisi tehtyä mehua. Kuulostaa ihanalta. Mutta minne pensaan laittaisi. Se vaatii jonkin verran tilaa, sillä parhaimmillaan seljapensas ei ole ihan pieni vaan helposti 4-6 metrinen tai jopa 10 metrinen! Sille ei ihan pieni maapala riitä ja tuolla korkeudella se jo varjostaakin toisia kasveja.

Yksi paikka pihasta on käynyt mielessä, mutta varmaa suunnitelmaa ei vielä ole syntynyt. On vain haave omasta “pienestä” seljapensaasta valkoisin kukkasin. Samanlaisia haaveita on myös purppura peikonpähkinästä sekä magnoliasta, joihin poikani kanssa ihastuimme viime keväänä eräässä puutarhamyymälässä. Niiden kohdalla ongelmaksi muodostui, että ne vaatisivat suojaisan paikan kasvaakseen hyvin ja suojaisa paikka on niitä harvoja asioita, joita pihallamme on välillä aika vaikea järjestää. Tuuli käy silloin kuin käy ja talven tuiskutuulet puhaltavat sitäkin kovemmin. Mutta ehkä jossain vaiheessa voisimme silti jompaa kumpaa kokeilla…eihän sitä koskaan tiedä, jos se vaikka onnistuisikin!

Kevät on alkanut taas ilmoitella itsestään. Pienet raparperinnuput pilkistelevät jälleen lumen alta ja joka päivä lumiraja vetäytyy hiukan. Ei mene enää kauaa, kun pääsemme kunnolla pihapuuhiin. Ensi viikolla olisi varmaan aika tilata multakuorma, sillä uudet kasvimaalaatikot ammottavat vielä tyhjyyttään ja meidän multasormemme jo syyhyävät. Multaprojektista tulee taas iso. Viimeksi multaa tilattiin 13 m³ ja tänä vuonna aikeissa olisi saada pihalle suunnilleen samanlainen määrä. Ainakaan ei ole epäselvää, miten vapaa-aika saadaan kuorman saapumisen jälkeen kulumaan, mutta eiköhän intoa riitä, kun miettii niitä syksyllä isoksi ja mehukkaiksi  kasvaneita juureksia!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.