Eliina-mummon valkosipuliviinirypäleet
Valkosipuliviinirypäleisiin tutustuin ensimmäisen kerran viettäessäni joulua mieheni lapsuudenkodissa noin 20 vuotta sitten. Appivanhempieni kodissa nämä ovat olleet joulupöydän herkkuina jo monen monituista vuotta ja avioliiton myötä ne päätyivät myös meidän joulupöytäämme ja satunnaisesti myös muiden juhlapäivien kattaukseen, koska lähes tulkoon jokainen perheessämme pitää näiden mausta. Ja kaiken lisäksi viinirypäleet ovat niitä harvoja hedelmiä, joita perheemme jokainen nepsylapsi syö.
Satunnaisesti olemme valmistaneet tätä myös meze-pöydän herkkujen oheen, mutta pääasiassa valkosipuliviinirypäleet ovat tarjolla vain juhlapäivinä ja etenkin jouluna.
Muutaman viime joulun aikana olemme saaneet huomata, että luomuviinirypäleet ovat olleet usein loppu kaupasta. Niinpä olemme hyvissä ajoin olleet liikkeellä niitä ostamassa, jotta tämä joulupöytämme herkku on saatu tehdyksi. Muita reseptin raaka-aineita löytyy onneksi luomunakin hyvin helposti ympäri vuoden.
Eliina-mummon valkosipuliviinirypäleet
n. 500 g viinirypäleitä
200 g kermaviiliä
muutama valkosipulinkynsi (maun mukaan)
1. Huuhdo viinirypäleet ja halkaise ne. Poista tarvittaessa siemenet.
2. Kuori ja pilppua pieneksi valkosipulinkynnet.
3. Sekoita halkaistut viinirypäleet, kermaviili ja pilputut valkosipulinkynnet keskenään.
4. Laita viileään muutamaksi tunniksi, jotta maut ehtivät tasaantua.
Valkosipuliviinirypäleet säilyvät hyvänä pari päivää viileässä, mutta parhaimmillaan ne ovat samana päivänä tehtyinä.
Luomulaakson Joulu-sarjan muita reseptejä löydät täältä.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
One Comment
Jael
Kiva ohje:) Viinirypäleet ovat kyllä monipuolisia. Kivaa tulevaa joulukuuta teille.