No'poo

No ‘poosta vielä

Miehen on pessyt hiuksensa soodalla viimeksi ihan elokuun alussa. Eli siitä on nyt jo hyvän aikaa. Hiukset ovat ihanat! Sauna ja kampa pitävät ne tahma-vapaina. Yhdessä välissä oli isompi ongelma, kun hiuksiin oli joutunut pölyä ja roskaa räystäästä, joka piti raappia puhtaaksi ennen maalausta, mutta tuokin hoitui kuntoon muutamalla sauna- ja kampakerralla. Eli paljon ei voi valitaa hänen kohdallaan. Kampaaminen/harjus on nopeasti tehty hänen hiuksissaan eikä se todellakaan vaadi isommasti aikaa.

Minun hiukseni….. Tahmaa on. Ja meille selvisi, että jos hiukseni haluaa oikeasti saada harjattua tahmasta, tarkoittaa se, että ne olisi jaettava vähintää neljään osaan. Ja jos jokainen noista osista harjataan noin sadalla harjan vedolla tarkoittaa se noin 15 minuuttia per osio eli hiusten harjaamiseen menisi helposti tunti ta hiukan enemmänkin!!! Se on paljon se. Miten ihmeessä saadaan päivästä lohkaistua tunti hiusten harjaamiseen??? Alkaa tuntua siltä, että minun kohdallani no ‘poo alkaa olla tiensä päässä – ihan tuon harjaamisen takia. Seuraava projekti voisikin olla kunnollisen shampoon tai muun pesuaineen löytyminen. Takaisin ns. marketti shampoisiin en palaa. Jotain ekoa/luomua sen pitää olla. Ehkä pitää alkaa testalla ihan kunnolla tuota pesupähkinä shampoota, mäntysuopaa (jolla jotkut ennen vanhaan ovat pesseet) ja kartoittaa muitakin vaihtoehtoja. Kävisikö Ekoverin tiskiaine? Palashampoo lienee ulkona tuon tahman takia…mutta josko sitä kuitenkin vielä kokeilisi…samaan syssyyn sekin tahma menisi. 🙂

Kannustan silti kokeilemaan no ‘poota, vaikka se ei omalla kohdallani ihan mahdollinen olekaan. “Normaalilla” hiusmäärällä se on hyvinkin toimiva, helppo ja taloudellinen ratkaisu. Muistaa vain harjaukset/kampaukset niin hyvin sujuu. Ja sauna on hyvä apu myöskin!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.