Arki,  Puutarha,  Valokuvia

Puutarha heräilee

Puutarha heräilee

Ikinä en muista ylläolevan kasvin nimeä – enkä kyllä monen muunkaan perennapenkin asukin, mutta kauniita sinisiä kukkia näistä tulee. Vähän ruiskaunokin näköisiä ja kukkivat useamman kerran.

kuva_kevat02

Saskatoon saa pian lehdet. Marjojakin odotellaan ja toivottavasti ehdimme syödä ne ennen pihamme lukuisia lintuja.

kuva_kevatkukka

Krookukset sulostuttavat lastenhuoneen ikkunan alla.

 

kuva_kevat03

Tarhasuolaheinä on jo noussut. Ei mene enää kauaa, kun tästä aletaan saada satoa. 🙂

kuva_kevat04

Tuoretta ruohosipulia on jo odotettu. Pakastimen varastot ovat huvenneet jo aikaa sitten, mutta pian saadaan jo uutta. Keväällä kaikki eteenee niin hurjaa vauhtia.

kuva_kevat05

Mansikat näyttävät selvinneen talvesta. Ainakin useassa kohdassa puikkasi mullasta pieniä hennon vihreitä lehtiä.

kuva_kevat06

Raparperikausi on taas pian täällä!


create counter



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

  • marketta

    Saskatoonia ole meillekkin miettinyt. Se vaan mietityttää, että miten ne marjat kerkiää keräämään ennen räkättirastaita!

    • Maria/Luomulaakso

      Hyvin, jos on nopea. 😀 Mutta joskus lapset ovat räkättejäkin nopeampia ja syövät marjat vielä hiukan raakoina. 😀

      Paras tapa ehkä kuitenkin olisi heittää verkot pensaiden päälle. Tykkään saskatoonista kyllä kovasti, sillä se on kauniin mallinen ja marjat sekä kukat mukavan näköisiä.

  • TiV

    Moi! Miten käytät tarhasuolaheinää – heitteletkö vaan salaatin sekaan vai onko sulla joku erikoiskäyttökohde? : )
    Terv. TiV

    • Maria/Luomulaakso

      Hei. 🙂
      Tarhasuolaheinää käytämme enimmäkseen salaatin seassa, leivänpäällä ja munakkaissa sekä piirakoissa täytteen joukossa. Joskus harvemmin keitoissa. Niin ja tulee sitä erityisesti näin keväällä napsittua ihan suoraan kasvimalta – etenkin viinisuolaheinää. 🙂 Molempia käytämme aika samalla tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.