Pettymys Kodin Terran puutarhamessuilla

Pettymys Kodin Terran puutarhamessuillaPerjantaina kävimme Kodin Terrassa puutarhamessuilla ja tulihan siellä käytyä uudelleen viikonloppunakin, kun poimimme veljeni puutarhaan uusia kasveja. Mukaan lähti niin marjapensaita kuin yrttejäkin. Terrassa on yleensä aina mukava käydä.

Rullailimme siellä kasveja ihmettelemässä ja Kasperkin oli mukana. Taimien ja ihmeellisten tavaroiden keskellä riittikin paljon katseltavaa ja viittomat tuntuivat jatkuvasti loppuvan kesken. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä kun viralliset viittomat loppuivat, otettiin käyttöön sitten vähän epävirallisemmat ja ne, jotka olivat vielä vähän hatarasti muistissa.  Poika oli onnellinen, kun saatiin asioille ja esineille sanan lisäksi myös viittoma. Tuntuu, että viittomien merkitys korostuu aina, kun ollaan poissa totutuista ympyröistä. Ovat ne toki todella tärkeitä kotioloissa, mutta kun astutaan seinien ulkopuolelle avautuu ihan toisenlainen maailma ja uudet asiat, jotka poikkevat normaalista arjesta. Silloin tarvitaan luonnollisesti uusia sanojakin.

Messuilla kipitteli ihanan näköinen apinakin, joka kierteli tervehtimässä lapsia. Tosin ei meitä. Emme kyllä tiedä, miksi niin kävi. Katselimme käytävällä, kuinka apina rauhallisesti tepsutteli meitä kohti. Minä viitoin Kasperille samalla, kun kerroin sanallisesti, mitä tapahtuu. Otimme apinaan selkeästi kontaktia ja vilkutinkin sille ja neuvoin Kasperiakin vilkuttamaan. Olimme aika tyrmistyneitä, kun apina sitten vain purjehti ohitsemme ilman ainoatakaan vilkutusta tai minkäänlaista huomiointia! Kasperin kasvoilla oli hirveän pettynyt ilme.

Pettymys oli todellakin suuri. Täytyy myöntää, että jäin pohtimaan, johtuiko tapahtunut siitä, että viitoimme vai oliko tapahtuma silkka vahinko.  Vahingon mahdollisuus ei tunnu oikein mahdolliselta, koska mielestämme meitä ei voinut olla huomaamatta käytännössä tyhjällä käytävällä, jossa apinalle useamman kerran vilkuttelimme ja sitä katselimme ja ihmettelimme.

Oliko apinapuvun alla oleva henkilö sitten ujo eikä tuntenut kotoisaksi vilkuttaa meille? Ehkä. Voin ymmärtää, kuinka jännittävältä tilanne voi silloin tuntua. Toki voi olla niinkin, että rooliin sopeutuminen vei aikaa eikä hahmo ollut valmis vielä kohtaamaan meitä. Siinä tapauksessa kannattaisi varmaan jäädä harjoittelemaan johonkin taukotilaan… Sekin on toki mahdollista, että viittomia käyttävä lapsi tuntuu vaikealta kohdata. Tilanne tulee äkkiä ja yllättäen. Täysin ymmärrettävää, joskin surullista lapsen kannalta. Ja hassua sinänsä, koska apinahan käytännössä viittoi jo kaikille muille! Ihan normaali käden vilkutus, kun toimii viittovalle lapsellekin!

Eihän asia sinänsä ole iso, mutta harmittaa, koska nuo eläinhahmot ovat lapsille iso juttu ja kokemus olisi ollut mukava ja pienen elämässä nämä toki ovat merkittäviä asioita.

Joskus asiat voivat todella olla kiinni pelkästä vilkutuksesta tai yhdestä hei-sanasta. Toivottavasti seuraava kohtaaminen jonkin karvaisen otuksen kanssa tulee olemaan mukavampi ja saamme nähdä Kasperin kasvoilla ison hymyn. Toivon, että apinapuvun sisällä ollut henkilökin osaa seuraavalla kerralla toimia paremmin ja huomioida lapsen kuin lapsen – oli tällä sitten erityistarpeita tai ei.

kuva_kodinterra2

click tracking


2 thoughts on “Pettymys Kodin Terran puutarhamessuilla”

 1. Hei! Oli ihan pakko tarttua tähän kirjoitukseen ja kommentoida blogiasi. Kirjoitan myymälämme puolesta ja haluan ihan ensiksi pahoitella sekä sinulle että varsinkin Kasperille tapahtunutta! Apsi-Apina oli messuilla nimenomaan lapsiasiakkaitamme varten ja pyrimme joka vuosi järjestämään ohjelmaa myös pienille asiakkaillemme. Lapsien ilo ja riemu tuo meille taloon sitä aitoa messutunnelmaa ja Apsin lisäksi meillä oli viikonloppuna järjestetty mm. onnenpyörää ja kasvomaalausta perheiden pienimmille. Todella harmillista että teidän kohdallanne ei onnistuttu. Täytyi ihan käydä laittamassa tuo hahmon pää omaan päähän ja todeta, ettei näkyvyys ”apsipuvun” takaa ole todellakaan kummoinen. Henkilö hahmon takana oli todella reipas ja sosiaalinen, joten vilpittömästi uskon että tapauksen takana on puhdas vahinko. Tämähän ei tietenkään korvaa lapsen pettymystä ja Apsi tulisikin mielellään tapaamaan Kasperia, jos se vain teille sopii. Voitte olla yhteydessä myymäläämme kodinterratuusula@sok.fi jotta voimme sopia ajasta joka sopisi sinulle, Kasperille ja Apsille.
  Ystävällisin kevätterveisin: Riikka / Kodin Terra Tuusula

  1. Hei Riikka,

   Tosi ikävä, että Apsin asussa on noin vaikea nähdä edes pidemmälle eteenpäin. 🙁 Samanlaisia kuin tämä meidän tapauksemme saattaa sitten sattua aika helpollakin, kun näkörajoite on noin suuri ja varmaan on asussa vaikea kulkea, jos ei näe kunnolla edes eteensä. Ei taida Apsina olo olla ihan helppoa.

   Kiitos, että Kasper saa mahdollisuuden tavata Apsin. Laitan tuohon antamaasi osoitteeseen tulemaan sähköpostia mahdollisimman pian. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.