Pasteijakuori

Tätä massaa käytämme monessa. Etenkin silloin, kun perheessä oli jäsen, joka ei voinut syödä vehnää vatsavaivojen vuoksi. Resepti taipui helposti niin makeisiin kuin suolaisiinkin leivonnaisiin pienillä muutoksilla ja marjasurvostäytteisessä piirakassa se maistui vallan mainiolta! Tämä on siis paljon muutakin kuin vain pasteijakuoreen sopiva taikina. Jauhoina voi käyttää myös spelttiä tai muuta haluamaansa.

Hyvin se sopii myös punajuurenvarsitäytteen kanssa sekä moneen muuhun täytteeseen. Tämä on parempi vaihtoehto vehnäkuorelle. Kreikassa tämän kuoren sisään sujahtaa monesti fetaa ja yrttejä.

(n. 22kpl)
450g ohrajauhoja
1 tl suolaa
n. 2dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
Pasteijakuori

 

 

1.

1. Sekoita aineet keskenään ja laita valmis massa hetkeksi jääkaappiin.
2. Tee massasta palleroita ja kauli ne ohuiksi.
3. Laita kaulitun palan päälle täyte ja taita kiinni. Painele reunat lopuksi vielä haarukalla niin tulee kauniit kuviot ja reunat pysyvät hiukan paremmin toisissaan kiinni.
4. Uppopaista kattilassa runsaassa oliiviöljyssä. Öljyn pitää olla riittävän kuumaa, jotta öljyä ei imeydy runsaasti pasteijakuoreen.
5. Paista kauniin ruskeiksi. Anna valua hetken keittöpaperin päällä. Herkullisia lämpimänä ja vielä huoneenlämpöisenäkin.

Kuoren voi tehdä hyvin niinkin, että laittaa puolet grahamjauhoja ja puolet ruisjauhoja. Jos et millään halua uppopaistaa niin uunissakin paistamalla kuoren saa toki kypsäksi, mutta makuelämys jää puuttumaan.

Massa toimii myös piirakkapohjana.


Yksi vastaus artikkeliin ”Pasteijakuori”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *