Papupata kaikilla pavuilla

Papupata kaikilla pavuilla
Resepti on siitä  mukava, että se muuntuu helposti sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Kaikki pavut ja herneet toimivat hyvin. Myös linssit ja erilaiset viljahelmet 8esim. speltti) sekä hirssi käyvät joukkoon. Ne täytyy vain lisätä hiukan myöhemmin, ettei keitos mene ihan mössöksi. Kokeile eri vaihtoehtoja ja löydä oma versiosi. Toimii myös meze-pöydässä yhtenä lajina.Meillä tehdään pitkälti näin:

100 g kidneypapuja
100 g valkoisia papuja
100 g ruskeita papuja
100 g kikherneitä
vettä (sen mukaan teetkö pataa vai keittoa)
suolaa
tilliä
punasipulia
oliiviöljyä

1. Liota papuja ja herneitä yön yli.

2. Keitä suolan kanssa kunnes kypsiä.

Itse teen tästä yleensä pataa. Lautaselle laitetaan papujen päälle vielä kuivattua tilliä, runsaasti pilputtua punasipulia ja oliiviöljyä.

hits counter


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *