Paahtamalla arki juhlaksi

”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa” tapasi Mummini aina sanoa. Tuota ajatusta mukaillen syntyi jo vuosia sitten idea paahtaa puurohiutaleet ja täytyy sanoa, että hyvin toimii myös systeemillä ”ken paistetun keittää, se makean maistaa” –  vaikka riimittely sen myötä pahasti ontuukin. 😀

Oletko sinä koskaan kokeillut puurohiutaleidesi paahtamista? Hiutaleet voi paahtaa kasviöljyssä tai voissa, ihan sen mukaan, mikä itsestä tuntuu parhaalta ja toki voi laittaa voin ja öljyn sekoituksenkin, jos se miellyttää omia makuhermoja enemmän.

Hiutaleiden paahtaminen tuo  puuroon kuin puuroon sellaisen lisäelementin, että tavallistakin tavallisempi peruspuuro nousee ihan uusiin sfääreihin, vaikka  keittiössä ei joudukaan huhkimaan tunti tolkulla eikä kaupan eksoottisimpia raaka-aineitakaan tarvitse kantaa selkävääränä kotiin.

Toki paahdetun puuron joukkoon voi lisätä vaikka minkälaisia lisäherkkuja, mutta hyvää paahdetuista hiutaleista valmistettu puuro on ihan sellaisenaankin. Lisukkeilla se on jo todellista luksusta!

Paahtamalla arki juhlaksi


Paahdetut hiutaleet

(puuroainekset noin neljälle)

4 dl luomuhiutaleita (tai sen verran kun puuroreseptissä hiutaleita tarvitaan) 
loraus  luomukasviöljyä tai nokare luomuvoita
(hiukan luomusokeria tai luomuhunajaa)

1.  Kaada pannulle loraus öljyä tai  nokare voita. Kuumenna ja sekoita hiutaleista puolet. Lisää halutessasi hiukan sokeria tai hunajaa.  Paahda hiutaleet rapeiksi. Ole tarkkana, sillä hiutaleet palavat herkästi. Toista sama lopuilla hiutaleilla.

Voit paahtaa hiutaleet myös uunissa ja mikäli paahtaa suurempaa määrää niin uunissa se sujuu helpommin. Sekoita silloin hiutaleet, rasva (ja haluamasi makeutus) kulhossa ja kaada sitten uunipellille. Paahda parissa sadassa asteessa, sekoittele usein ja pidä tarkasti silmällä, että hiutaleet eivät pääse kärähtämään.


Täydellisiä myös tuorepuuroissa

Paahdetut hiutaleet ovat vallan mainioita myös tuorepuuroissa ja parhaimmillaan ne ovat minusta niissä ilman pidempiä seisotusaikoja, sillä silloin hiutaleissa on tallella myös rapsakkuus, joka antaa puurolle ihan uuden ulottuvuuden.

Tuorepuuroversiossa kulkevatkin käsikädessä niin ihana rouske kuin taivaallinen maku! Oivana esimerkkinä tästä toimii viime viikon mämmituorepuuro, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä myös vaikkapa Kasperin kaappipuuroon, joka on yksi omiakin suosikkejani.

Ja hyvä on myös muistaa, että paahdetut hiutaleet maistuvat mainiosti myös lisäkkeenä puuron päällä eli kannattaa paahtaa aina hiukan suurempi annos, jotta saa ripotella noita rapsakoita herkkuja vielä lautaselleenkin. Tähän löytyy oiva esimerkki Luomulaakson Puuroperjantain ensimmäisestä reseptipostauksesta Kaurapuuroa kuudella tavalla.

Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa

Tämän viikon puurotreenit  onkin vietetty edellisiltä viikoilta tuttujen puuroreseptien kimpussa ja maisteltu, miltä ne maistuvat paahdetuilla hiutaleilla.

Ihan hetkessä muuttui arki juhlaksi ja taas mennään iloisin mielin kohti Luomupuuron syyskuista maailmanennätystä. Oletko sinä jo mukana?

———————————

Muihin Puuroperjantain postauksiin pääset helposti tutustumaan täällä.  Tähän mennessä on maisteltu jo monenlaisia perinteisiä puuroja kuten vaikkapa perunapuuroa, mutta kokeiltu siitäkin hiukan erilaisia versioita. Entäpä maistuisiko sinulle kahvikaurapuuro, johon ihastuivat nekin, jotka eivät kahvia juo. Valkosipulin ystävillekin olisi tarjolla pari vaihtoehtoa piristämään muuten niin valkosipulittomia aamuja. 😀

Tule mukaan harjoittelemaan, tehdään yhdessä luomupuuron maailmanennätys!



site stats





free web stats


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *