No’poo vai yes ’poo tai ehkä jotain siltä väliltä?

Shamppoottomuus kokeilu on jatkunut nyt jo hyvän aikaa. Ja täytyy sanoa, että se pirunmoinen töhnä, joka kertyy hiuksiin ei ole mukavaa. Se tuntuu kauhealta ja näyttää kauhealta – paitsi, että se ei näy jos hiukset ovat kiinni.

Shamppooseen ei silti haluaisi takaisin, sillä se kutina oli kamalaa ja vaikka jollain ekoshampoolla (esim. Urtekram) ei kutinaa ollutkaan niin hiusten pesuväli kutistuu taas takaisin tuohon pestään jooka tai ainakin jokatoinen päivä, koskahikset/pää alkaa haista hassulta. Ja sekään ei ole mukavaa. Ja kaikenlisäksi tarvitsen jotain hoitoainetta hiuksiini, jos mielin saada takut selvitetyksi… Paitsi, että hoitoainekaan ei yleensä riitä. Hoitoaineen voisi korvata sitruunalla, joka on ollut ehdoton suosikkini silloinkin kun en varsinaisesti pese hiuksiani. Siruuna tekee hiukset ihanan tuntuisiksi ja ovat helposti harjattavat! Ei takun takkua ole ollut sen jälkeen kun aloin hiuksia sitruunalla huuhtoa. Lisäksi se kirkastaa hiusten vaaleahkoa väriä.

Tahman kanssa en halua elää, mutta shampootakaan en enää päähäni pistä! Paha pulma on siis edessä, kun tuota soodaakaan ei saa koko ajan käyttää tai ainakaan se ei ole hyä juttu pitkään käytettynä.

Kokeiltu on jo melkein kaikkea. Palashampoota (josta tuli töhnää hiuksiin), soodaa (kuivattaa liikaa pitkään käytettynä) ekoshampoot (eivät kutita, mutta hiukset/pää alkavat haista likaiselle parin päivän kuluttua), mäntysuopa (laimennettuna, vielä kokeilussa, taitaa tulla töhnää silläkin), pesupähkinälios (ei ainaakn vielä vakuuta minua) astianpesuaine (laimennettuna, kokeilussa, ehkä lupaavin)

Pesen hiukset tällä hetkellä kerran viikossa jollain. Pitkin viikkoa teen vesipesuja sekä huuhteluita sitruunalla.

Harjaamiset ovat olleet nyt olemattomat. Siihen ei vain yksinkertaisesti löydy aikaa. Harjauksesta täytyy sanoa, että se on ainut tapa saada irtolika oikeasti pois hiuksista. Hiuksissa on aivan mielettömästi esimerkiksi pölyä. Tätä seikkaa ei usko ennen kuin katsoo harjaansa. Hiusten piti tulla puhtaaksi pesussa, mutta irtolika ei oikeasti lähde vedellä vaan harjaamalla. Luulen, että tämä ongelma moninkertaistuu pitkillä hiuksilla, joihin varmaan kertyy tuota pölyäkin ihan toisella tavalla. Roikkuvathan ne esimerkiksi hammaslääkärillä ollessa lattiallakin… Lyhyet taitavat olla paremmassa turvassa. Harjaaminen siis todella poistaa likaa! Ja kun pöly on poissa kiiltävät hiuksetkin ihan uudella tavalla!

Varmaa kaiken tämän jälkeen on, että tuohon perinteiseen shampoosen ei takaisin palata. Kokemukset siitä eivät olleet mitenkään hyviä ja hiuksiakin lähti enemmän kuin halauaisin. Nykyään ei lähde juuri lainkaan! Ja päänahkaa ei kutita! Kerran viikossa pesu ei kuulosta pahalta ainakaan minusta. Ja eläsisin ihan tyytväisenä tämän vaihtoehdon kanssa.

Onhan se hienoa, että shampoottomuus toimii toisilla paremmin. Itse en kuitenkaan halua näyttää siltä kuin näytän, jos en laita minkäänvaltakunnan pesuainetta päähäni. Mutta shampoo ei toimi eli jossain mielessä olen siis yhä no ’poolla! 🙂 Nyt hakusessa onkin pesuaine, joka toimii ja on ympäristöystävällinen. Vaatimukset ovat kohtuu kovat.

No ’poota ei ole kokonaan silti hylätty. Mieheni aloittaa kokeilun, kun hänen lomansa ensin alkaa! Hänen hiuksensa ovat lyhyet, joten on mukavaa, kun saa tyystin erilaisen vertailukohteen ihan kotiin! Katsotaan miten hänelle käy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.