No ’poo mietteitä

Olen huomannut, että asian ydin on hukassa. En enää tiedä, miksi aloitoin shamppoottomuuden ja mikä siinä oikeastaan on tärkeintä. Sekö, etten käytä kaupan mämmöjä, muovijätteen vähentäminen, hiusten kunto vai mikä. Kaupan mömmöjä en enää halua päähäni, mutta esim. Urtekaramin shamppoo on ollut ihan hyvä. Miksi siis yritän selvitä ilman sitä? No, muoviajätettä siitä tulee ja paljon. Mikä on se tärkein asia? Elää mahdollisimman myrkyttömästikö? Pientä kriisiä siis käydään läpi. Miksi teen tätä?

No poolla ollaan menty nyt jo hyvän aikaa. Hiukset ovat ihanat. Ja sitruuna pitää hiukset helposti harjattavina. Tahmasta kärsitään – vihreä tee helpottaa hiukan. Ja tahmassa on oma hassu hajunsakin – ei paha, mutta ei niin hyväkään.

Joskus mietin, että riittäisikö kuitenkin jo se, että hiustenpesu väli olisi tuo viikko tai hiukan päälle? Onko shampoottomuus todella niin tärkeää vaiko se, että tuota jätettä ei synny lainkaan? Sitten taas alkaa miettiä, että josko kuitenkin voisi elää niin, että jätettä ei ainakaan tuosta hiustenpesusta synny. Ja toisaalta kiinnostaa sekin, mitä hiuksille tulee tapahtumaan, jos tätä jatkan? Millaiset ne ovat vaikkapa puolen vuoden päästä. Paljon pohdittavaa ja kovin vähän vastauksia. Ja tuleehan vaikkapa vihreän teenkin käytöstä jätettä – vähemmän toki, mutta jätettä silti.

Sen verran olen huomannut, että Urtekramilla pestessä kerta viikossa pesu on aika vaikea, sillä hiukset eivät vain selviä puhtaina sinne asti. Ympäristöystävällisempi (ja ihmisystävällisempi) shamppoo toki on! Mutta riittääkö se minulle? Kerran noin yhdessä ja puolessa viikossa heitän roskiin yhden muovipullon, jos pesen hiuseni tuolla. Haluanko tehdä niin? Olisihan se paljon mukavampaa, jos niin ei tarvitsisi tehdä.

Tällä hetkellä hiukset pysyvyät noin yhdestä viikosta kahteen viikkoon puhtaina. Vesipesut välissä eivät aina paranna tilannetta niin kuin aluksi luulin. Ongelmaksi näin kesäaikaan on muodostunut ulkona hiuksiin tarttuva siitepöly ja muu pöly. En oikein voisi mennä niiden kanssa nukkumaan vaan pölyt pitäisi huuhtoa illalla pois tai aamulla silmät ovat kovin turvonneet ja aika ajoin hengittäminenkin öiseen aikaa vaikeutuu. Voi olla, että pääsen kunnolla jatkamaan tätä kokeilua sitten syksyllä, kun siitepöly tilanne helpottaa. Näin kesällä kun olen suunnilleen muuttanut ulos, joten ongelma on todellinen.

Shampoottomuus silti edelleen kiinnostaa ja viikon päästä olisi miehenikin tarkoitus aloittaa oma kokeilunsa kesäloman myötä. Katsotaan miten hänelle käy? Ja mitä minuun tulee – ainakaan vielä ei tähän päähän shampoota laiteta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.