Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu,  Puuroperjantai,  Ruokakorin Reseptit

Mausteinen syyspuuro kotimaisesta luomukvinoasta

Rainingon luomutilan kvinoa tuli minulle tutuksi jo jokunen vuosi sitten. Taisi olla ensimmäiset Kevätmessut Helsingin messukeskuksessa, joihin osallistuin ja  pääsin tuota minulle vielä tuntematonta kotimaista kvinoaa maistelemaan.

Kokemus oli mieluinen ja siitä lähtien on kotimainen luomukvinoa kuulunut ruokakaappimme vakiotuotteisiin. Sitä pitääkin aina olla pussillinen tai pari odottamassa seuraavaa käyttökertaa. Se on kätevä siksikin, että se käy myös keliakiaa sairastaville vieraillemme, vaikka maistuu hyvin myös kaikille muille.

Kotimainen, runsaasti proteiinia sisältävä luomukvinoa on hyvää ruokaa. Se sopii niin puuroon kuin lisäkkeeksikin riisin tai spelttihelmien tapaan, mutta taipuu hyvin myös leivontaan, laatikkoruokiin ja oikeastaan melkein mihin vain!

Mausteinen syyspuuro kotimaisesta luomukvinoasta

Mausteinen syyspuuro kvinoasta

Syyskauden alkuun kuuluvat niin neilikka, inkivääri kuin pomeranssikin sekä iki-ihana kaneli. Ne lämmittävät mukavasti syksyisessä viimassa ja ovat hiljainen kuiskaus tulevasta talvesta. Mausteinen kvinoapuuro sopiikin hyvin lusikoitavaksi syysaamun hämärässä ja valmistautuminen  syystuulen suloisen värikkääseen tanssiin voi alkaa.

n. 2,5 – 3 dl Rainingon luomukvinoaa
n. 1 l luomumaitoa
0,5 tl luomuinkivääriä

0, 5 tl luomuneilikkaa
1 tl luomupomeranssinkuorta
1 tl luomukanelia
10 tl luomusokeria

n.  1 tl suolaa

1. Huuhtele kvinoa hyvin.
2. Laita kattilaan maito, kvinoa sekä suola, sokeri ja mausteet.
3. Keitä ja anna hautua  noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
4. Tarjoile vaikkapa hunajan, kanelin sekä paahdettujen mantelilastujen/rouheen kera ja nauti syksyn putoilevista lehdistä mausteisen puuron lämmittäessä.

Rainingon luomutilakin osallistuu Luomupuuron ME:hen ja järjestää ennnätyspäivänä puurotarjoilun tilallaan. Tarkempia tietoja voi katsoa  heidän FB-sivultaan tai verkkosivultaan.

rainingon04


Aiempien viikkojen  Puuroperjantai-postauksiin pääset tutustumaan näppärästi täällä. Tähän mennessä on maisteltu monenmoisia makuja aina kahvista valkosipuliin ja kurkkuun sekä taateliin proteiinipuuroakaan unohtamatta.

luomupuurobanneri01

Luomulaakso on monien muiden kanssa  mukana tekemässä Luomupuuron maailmanennätystä! Tule sinäkin mukaan! Ohjeet Maailmanennätykseen osallistumisesta sivulta http://www.luomupuuro.fi/

luomupuurobanneri02


site stats




real time web analytics


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.