Twitter-tili aukeni
Luomulaaksossa päätettiin, että vihdoin olisi aika avata Twitter-tili. Niinpä tänään, ystävänpäivän kunniaksi, aukeni silmieni edessä Twitterin kummallinen maailma, jossa kaikki pitää osata sanoa niin turkasen lyhyesti! Twitter kokonaisuudessaan on minulle hyvin vieras kapistus, mutta muutama twiittikin on saatu jo aikaan. Ajan kanssa varmaan helpottuu tuon käyttö, mutta kyllä täytyy sanoa,…
Jauhemaksapihvit
Maksa on yksi niistä ruoka-aineista, joka jakaa ihmisten mielipiteitä kovasti. Monilla on jäänyt kammo koulun maksakastikkeesta, joka ei kyllä minustakaan ollut kovin herkullista, vaikka maksasta pidänkin. On sääli, että maksaa ei käytetä enää lainkaan kuten ennen. Ruokahävikki on aina kurja juttu ja maksa on todella ravinteikas ja hyvä raaka-aine, jonka…
Sydämelliset Herrasväen pikkuleivät
Herrasväenpikkuleipiä teemme aika ajoin. Niitä leivottiin ennen aikaan etenkin juhliin ja tekevät monet niin edelleen. Mieheni kodissa herrasväenleivät ovat hyvinkin suosittuja ja erityisesti mieheni pitää niistä hyvin paljon. Hänelle ne ovat myös perinteinen joululeivonnainen ja suuremmissa juhlissakin hän on niitä tavannut syödä. Niinpä herrasväenleipiä leivotaan siis yhteisessä kodissamekin.…
Voisilmäpulla juureen
Voisilmäpullat ovat herkkua. Leivon niitä silloin tällöin ja ne katoavat pelliltä yleensä alta aikayksikön. Hyvä niin, mutta joskus olisi mukavampi jo ne säilyisivät edes himpun pidempään. Tosin pulla ei koskaan parane vanhetessaan – päinvastoin. Juureen tehty pulla tosin säilyttää ominaisuutensa parempana pidempään – kiitos hapanjuuren. Tällä ohjeella pyöräytät lempipullasi varsin…
Aurinko pilkisti jo
….ja sehän tarkoittaa, että on aika aloittaa kevätsiivous! Muutamat viimeiset päivät ovat vaikuttaneet niin keväisiltä, että kevätsiivouskärpänen pääsi puremaan pahasti ja niinpä päätin aloittaa puunaamisen eilen keittiöstä. Tuli kiipeiltyä kaikki katonrajassakin olevat kipot ja kapot, jotka nyt loistelevat niin, että melkein häikäisee – lienee ihan hyvä juttu, kun tuo aurinko…