Kuivatut appelsiininkuoret

Tänäkin vuonna, yhä meneillään olevan appelsiinikauden ajan, olen kuivattanut hyötykasvikuivurissani aikamoisen annoksen luomuappelsiininkuoria. Vuoden mittaan niitä tulee käytetyksi niin leivonnassa, ruuanlaitossa kuin teetäkin maustamassa – ja joskus on mukava ihan vain avata purkki ja tuoksutella appelsiinin aromeja.

Kuivatut appelsiininkuoret

Paras apuväline appelsiininkuoren raastamisessa on ehdottomasti kuvassa näkyvä raastin, mutta kyllä se toki muillakin välineillä onnistuu – joskin on ehkä hiukan työläämpää ja saa olla varovainen, ettei mukaan tule kitkerämää valkoista osaa.

Appelsiinikuoriraasteen kuivaaminen onnistuu hyvin hyötykasvikuivurilla, mutta uunikin käy, jos ei satu hyötykasvikuivuria nurkissa olemaan. Ja kuivattavat jotkut raastetta huoneenlämmössäkin.

Kuivattaa voi toki muidenkin sitrushedelmien kuorta ja itselläni on varastossa yleensä aina myös sitruunankuorta, sillä appelsiinin ohella sitäkin kuluu vuoden mittaan kohtalaisen paljon.

Raastetun kuoren voit kuivattaa näin:

  • Levittele raaste ohueksi kerrokseksi pellille tai muulle laakealle alustalle.
  • Jos käytät uunia/hyötykasvikuivuria pidä huoli, että kuivaat miedoimmalla mahdollisella lämmöllä, jotta raaste säilyy mahdollisimman hyvänä.
  • Jos kuivatat raasteen huoneen lämmössä ole erityisen tarkka, että raastekerros pysyy ohuena ja alkaa kuivua mahdollisimman nopeasti. Jääkaapin päällä pellillinen raastetta kuivuu kohtalaisen nopeasti. Saunaakin kannattaa kokeilla.
  • Anna kuivua niin kauan, että raaste murenee rikki sormien välissä.
  • Pieniä määriä kuivatettaessa kuivatus onnistuu ihan vaikka lautasella pöydällä.

Halutessasi voit leikellä kuoresta myös ohuita suikaleita. Tässä tapauksessa kannattaa ensin veitsellä raaputtaa kuoren valkoinen osa mahdollisimman tarkkaan pois, sillä se ei maistu erityisen hyvältä. Tämän jälkeen voitkin suikaloida kuoret haluamasi kokoisiksi ja kuivattaa edellä mainittuun tapaan.

Kuivatut appelsiininkuoret


shopify visitor statistics


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *