Kuituinen punajuurenvarsitäyte

Punajuurenvarret ovat hyvä ruoka-aines ja toimivat niin leipätaikinoissa kuin piirakantäytteissäkin. Herkkua ne ovat myös kevyesti paistinpannulla käytettynä ja maustettuna oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla.

Tämä kuituinen punajuurenvarsitäyte maistuu myös lapsille.
Kuituinen punajuurenvarsitäyte

n. 100 g kiehautettuja punajuurenvarsia
n. 2 dl jyviä (vehnä, ohra jne.)
1 rkl viinietikkaa
10 g tuoretta persiljaa
suolaa maun mukaan

1. Kiehauta pilkotut punajuurenvarret. Valuta neste pois.
2. Keitä valitsemasi jyvät kypsiksi. Speltti ja ohra toimivat hienosti.
3. Laita varret ja jyvät kulhoon, lisää viinietikka ja anna jäähtyä.
4. Pilppua joukkoon persilja. Sekoita ja tarkista maku.

Halutessasi voit lisätä massaan kananmunaa, mutta sitä ei mielestäni tässä tarvitse. Tällä reseptillä tekee noin 40 pasteijan täytön. Sopiva pasteijakuori löytyy täältä.

hits counter


Yksi vastaus artikkeliin ”Kuituinen punajuurenvarsitäyte”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *