Kotitekoinen sitruunapippuri

Sitruunapippuri pääsi yllättäen loppumaan, joten piti alkaa melkein kesken ruuanlaiton väsäämään uutta satsia. Onneksi oli kotona sitruunoita – tosin meillä taitaa olla melkein aina sitruunoita. Lienevät meidän talon vakiovaruste! 🙂

Sitruunapippuri on yksi lempimausteistani ja pidän ehdottomasti enemmän siitä versiosta, johon ei ole lisätty lainkaan suolaa, Minusta on mukavampaa laittaa suola suolana ja muut mausteet ilman suolalisiä.

Kotitekoinen sitruunapippuri

Sitruunapippuria on helppo tehdä itsekin. Tässä nopea ja yksinkertainen resepti suolalla ja ilman.

3-4 luomusitruunan raastettu ja kuivattu kuori
3 tl kokonaisia mustapippureita
(suolaa 1-2 rkl tai maun mukaan)

1. Kuivata uunissa, huoneenlämmössä tai hyötykasvikuivurilla raastettu sitruunan kuori. Itse teen nämä uunissa, jos ei purkissa enää kuivattua luomusitruunankuorta satu olemaan.

Kuumenna uuni n. 50 asteeseen, laita raaste pellille leviteltynä uuniin, uunin luukun väliin puukauha. Kuivumiseen menee noin puolituntia.

(Voit myös laittaa pippurit ja sitruunankuoret uuniin yhtä aikaa ja näin myös pippurit hiukan paahtuvat. Maku on erilainen. Jauha lopuksi seos morttelissa tai vaikkapa maustemyllyssä)

2. Jauha /rouhi mustapippurit. Maustemyllyllä tai muulla vastaavalla jauhettaessa tulee yleensä hienompaa kuin morttelissa. Sekoita joukkoon kuivunut sitruunankuori raaste, jonka muserrat vielä sormien välissä jauhoksi (Lisää tässä välissä  suola, jos haluat tehdä suolallisen version.)

Säilytä ilmatiivissä rasiassa. Säilyy aromikkaana ainakin muutaman kuukauden. Muuttamalla pippurin ja sitruunankuoren määriä saat hyvinkin erimakuista sitruunapippuria. Itse teen tätä välillä suuremmalla pippurimäärällä, jos kaipaan voimakkaamman makuista maustetta.

kuva_sitruunapippuri03



web analytics


14 vastausta artikkeliin ”Kotitekoinen sitruunapippuri”

  1. Mielenkiintoinen postaus. Mausteet ovat meillä iso osa ruuan laittoa. Olipa sitten yrtteinä tai purkista. Ei ole itse tullut tehtyä muuta kuin basilikaa kuivattuna

  2. Täällä juuri sitruunapippuria käytettiin lohen päällä, tosin kaupan. Kiva idea tehdä itse! Se on hyvä mauste. Minäkin muuten tykkään suolattomista maustesekoituksista. Saa sitten lisätä just haluamansa määrän suolaa. 🙂

    Mukavaa iltaa Maria! 🙂

    1. Ihana kuulla, että ohjeesta on iloa. 🙂 Itse tapaan raastaa ja kuivattaa sitrushedelmien kuoria. Purkissa säilyvät mukavasti ja yleensä on sitten mistä ottaa, kun tavitsee. 🙂

  3. Kuulostipa hyvältä, rupesi tekemään mieli jotain sitruunaista ja pippurista. Hatunnosto kaikille, jotka osaavat ja kykenevät tekemään mausteensa itse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *