Kiviaita

Kuva_kiviaita1Yksittäisiä kuvia on välillä mukava jäädä katselemaan pidemmäksi aikaa. Sillä tavalla niistä huomaa yksityiskohtia, jotka muuten menisivät ohi. Kiireessä ei koskaan huomaa pieniä asioita vaan pelkästää pääpiirteet.

Kiviaidoissa juuri monesti ne yksityiskohdat ovat  oleellisia. Kiviaitoja on monenlaisia ja jokainen niistä on eri tavalla kaunis.

Kaikissa kiviaidoissa ei ole sammalta tai sammal kasvaa eri tavalla. Kivet ovat eri muotoisia ja värisiä. Toisten aitojen päällä kasvaa heinätupsuja ja jotkin aidat näyttävät aivan keijujen pesältä, kun aurinko levittää kultansa kiville ja sammalille. Tuntuu, että nuo kirkkaat säteet paljastavat ihan erilaisen maailman ja valaisevat pimeimmätkin kolot.

Kiviaidat ovat minusta hirveän kauniita. Nykyisin niitä löytyy lähinnä vanhojen rakennusten pihapiiristä ja kirkkomailta. Muualla niitä ei pahemmin näy. Se on sääli.

Alla olevan kiviaidan kuvasin Hirvinsalmella syyskyisena päivänä auringon vielä jaksaessa hiukan lämmittää. Kiviaita sijaitsee Hirvensalmen hautausmaalla lähellä kirkkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.